HZVV begint met ruime overwinning op WHC

Paviljoen Nijstad Cup
19 augustus 2019
Noordscheschut Kampioen 4e editie Prent Dorpentoernooi
19 augustus 2019

HZVV begint met ruime overwinning op WHC

Hoogeveen – HZVV is het toernooi om de Offerein bokaal begonnen met een 5-2 overwinning op eersteklasser WHC. Na een 3-0 ruststand leek HZVV op weg naar een gemakkelijke en ruime zege, maar in het eerste half uur na rust kwam een sterk WHC terug tot 3-2. De wedstrijd leek te kantelen, maar de 4-2 viel voor HZVV net op tijd, want daarna nam de thuisclub het initiatief weer over en liep uit naar een ruime 5-2 zege.

Enkele spelers van WHC kwamen te laat aan op het terrein van HZVV, waardoor trainer Wiljan Mossing Holsteyn met een andere basisopstelling begon dan hij oorspronkelijk van plan was. WHC degradeerde afgelopen seizoen uit de hoofdklasse en heeft zich aardig versterkt. Bij HZVV bleef het qua mutaties rustig en Pierre Semudenge is de enige nieuweling. HZVV kende in het duel met WHC een droomstart, want na vier minuten nam de thuisploeg al de leiding door een treffer van Fabian Stevens. Rechtsachter Jan Hup zette voor en Stevens tikte bij de eerste paal binnen langs een verraste doelman Jasper Kuiper. In een hoog tempo lieten beide ploegen zien over een sterk elftal te beschikken. Beiden combineerden vlot, maar tot een half uur waren de kansen op de vingers van een hand te tellen. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf werd HZVV beter en kreeg het ook kansen via Jan Hup, Sander Dzemidzic en Yoran Popovic. Na een half uur kwam HZVV op curieuze wijze op 2-0. Vanaf de zijlijn schoot Romano Djababoe richting het doel en het leek een voorzet. Doelman Kuiper verkeek zich finaal op deze bal en zag het leer in de verste hoek verdwijnen. Tien minuten later bracht Fabian Stevens de ruststand op 3-0 en dat was een fraaie. Vanaf de rand van het strafschopgebied haalde de gemakkelijk scorende Stevens vernietigend uit en Kuiper was kansloos. HZVV leidde in de rust met 3-0 en de wedstrijd leek beslist en niemand rekende erop dat WHC nog terug in de wedstrijd zou komen. Dat was een misvatting, want in het eerste half uur van de tweede helft kantelde de wedstrijd in het voordeel van de gasten. De vier nieuwkomers Siemelink (RDC), Dekker (Go Ahead Eagles), van der Meer (ASV Dronten) en Maneschijn (Sparta Nijkerk) en Mitchel Dijkhof gaven WHC een enorme impuls. De gasten combineerden naar hartelust en HZVV gaf veel ruimte weg. Na een kwartier kon de 3-1 dan ook niet uitblijven. Na een snelle counter zette de van HHC overgekomen Sargon Gouriye voor en spits Maxim van der Meer tikte de bal onder doelman Hidde Streutker door in de touwen. Twee minuten later stond het al 3-2 door Gouriye, waarbij de verdediging van HZVV uit positie stond. HZVV wankelde en WHC rook bloed en wilde meer. Patrick Maneschijn moest na een overtreding gewisseld worden van arbiter Boekholt en de al eerder gewisselde Jelle Post was zijn vervanger. Kelly Joao verving Fabian Stevens en zijn eerste actie was een hele belangrijke voor zijn ploeg. Hij brak door over rechts en stelde Sander Dzemidzic in staat doelman Kuiper voor de vierde keer te passeren. Die treffer was voor HZVV goud waard, want de ploeg had het moeilijk en deze treffer betekende de genadeklap voor WHC. HZVV pakte de draad van de eerste helft weer op en pakte het initiatief weer. Dat resulteerde in de 5-2 en deze keer was het invaller Kelly Joao zelf, die het genoegen mocht smaken om een doelpunt te maken. Romano Djababoe zette voor en Joao tikte het leer langs Kuiper. Joao had daarna nog twee keer de kans raak te schieten. Na een fraaie actie strandde hij echter op Kuiper en even later mikte hij te hoog. Na de 4-2 had WHC zich gewonnen gegeven, maar in de slotfase was nieuweling Sargon Gouriye nog kansrijk, maar hij schoot naast. Zo begon HZVV het toernooi goed met een overwinning en hadden de toeschouwers genoten van een aantrekkelijke pot voetbal tussen twee sterke ploegen. Dinsdag speelt HZVV haar tweede wedstrijd van het toernooi tegen MSC.

HZVV-WHC 5-2 (3-0)

4. Fabian Stevens 1-0, 29. Romano Djababoe 2-0, 39. Fabian Stevens 3-0, 62. Maxim van der Meer 3-1, 64. Sargon Gouriye 3-2, 72. Sander Dzemidzic 4-2, 78. Kelly Joao 5-2. Scheidsrechter: Boekholt. HZVV: Streutker; Bangura, Wijma (62. Manusiwa), Zomer, Hup; Valente, Stevens (71. Joao), Semudenge; Dzemidzic, Popovic (62. Millar), Djababoe.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord