Doelpuntenregen tijdens openingsavond Offerein Voetbaltoernooi
17 augustus 2019
HZVV begint met ruime overwinning op WHC
19 augustus 2019

Paviljoen Nijstad Cup

Hoogeveen zaterdag in tweede helft ruim langs Dedemsvaart

HOOGEVEEN – Hoogeveen zaterdag is de voorbereiding uitstekend begonnen. De ploeg van trainer Edward Sabandar versloeg in de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup het een klasse hoger spelende Dedemsvaart met 6-2. Met name het laatste half uur maakten de Hoogeveners een sterke en frisse indruk.

Sabandar beschikt met de komt van een aantal jonge talenten over een uitstekende mix tussen ervaring en routine. Daar kan komend seizoen dan ook nog wel eens de kracht liggen. Van de nieuwelingen startten Raimon Benjamins, Yorno Lunenborg, Dylano Wolters en Danny Kuiper in de basis. Voor laatstgenoemde was het een speciaal duel, omdat tot en met het afgelopen seizoen de clubkleuren van de tegenstander verdedigde. Omgekeerd gold dat voor doelman Raymon Slot bij Dedemsvaart.

Gelijk opgaande strijd
In de eerste helft was er sprake van een gelijk opgaande strijd. Het was echter Dedemsvaart dat met de openingstreffer na drie minuten de toon zette. Frank Vos strafte een dekkingsfout van Saroney Vreeling af. Twee minuten later was de schade alweer hersteld. Doelman Slot veroorzaakte een strafschop die feilloos werd benut dor Marco Santing.
Hierna kregen beide ploegen de nodige kansen. Rutger Postma en Bill Spitzers waren dichtbij een treffer voor de gasten, terwijl Danny Kuiper tot twee keer toe verzuimde zijn oude ploeg pijn te doen.
In de tweede helft was er nog even hetzelfde spelbeeld te zien, maar na een uur veranderde dit. Dedemsvaart leek er conditioneel wat door heen te zitten, terwijl Hoogeveen na harte lust begon te combineren. De ingevallen Enrico Schonewille brak de ban de een voorzet van Julian Mol binnen te werken. In een mum van tijd liep Hoogeveen vervolgens via Marcel Linthorst en Marco Santing uit naar een 4-1 voorsprong.
Ferry Scholten deed met zijn eerste treffer bij de senioren nog wel iets terug, maar via Dylano Wolters en Enrico Schonewille liep Hoogeveen uiteindelijk toch nog uit naar een grote zege. In de tweede helft was Hoogeveen dan ook een maatje te groot en vooral heel doelgericht. Vervolg

WKE’16 knokt zich terug tijdens Paviljoen Nijstad Cup
WKE’16 is nog volop in de race om de eindzege tijdens het Offerein Voetbaltoernooi in Hoogeveen. De ploeg van trainer Jouke Jan Meertens neemt met nog zeven tweede- en derdeklassers deel aan de Paviljoen Nijstad Cup. Tegen HZVV 2 werd het vrijdag 4-4, waarna de strafschoppen beter werden genomen. SC Erica moet verder strijden om de 5e t/m 8e plaats. Zij verloren met 7-1 van tweedeklasser Gramsbergen.

WKE had een bliksemstart, want al in de 2e minuut scoorde Lorenzo Hindriks. Lang kon WKE daar niet van genieten, want in de 5e minuut was het alweer gelijk. In de 23ste en in de 35ste minuut scoorde HZVV en kwam op een 3-1 voorsprong. In de 38ste minuut zorgde Mo Kadouri voor de aansluittreffer. Dit was tevens de ruststand.
In de 51ste minuut liep HZVV uit naar een 4-2 voorsprong. Maar WKE was niet uit het veld geslagen en Lorenzo Hindriks maakte in de 62ste minuut de 4-3. WKE ging op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er in de 81ste minuut door een doelpunt van Jochem Scholten. Eindstand 4-4. Strafschoppen moesten de beslssing brengen en dat deed WKE beter.

SC Erica
Na de degradatie vorig seizoen komt SC erica dit seizoen uit in de derde klasse. In Hoogeveen is de ploeg van Erwin Sikkes een trouwe deelnemer en moest men het opnemen tegen Gramsbergen dat een klasse hoger speelt. Na een gelijk opgaand eerste kwartier opende Gramsbergen via Elwin van der Veen de score. Een marge die tien minuten later door Roy Seinen werd verdubbeld. SC Erica bood echter goed tegenstand en bracht via Dave Smit de spanning terug. Dat was echter van korte duur, want drie minuten later bepaalde Rutger Dijk de ruststand op 3-1.
In de tweede helft was het krachtsverschil groot en liep Gramsbergen uit naar een 7-1 eindstand. Invaller Jorian Wubs scoorde een zuivere hattrick. Stef Schuurman zorgde voor de andere treffer.

Germanicus in tweede helft ruim langs Nieuw Buinen
Germanicus kent een goede start van de voorbereiding. Vrijdagavond werd er tijdens het Offerein Voetbaltoernooi in de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup met 5-0 gewonnen van Nieuw Buinen. Dinsdagavond neemt Germanicus het nu op tegen Gramsbergen dat SC Erica met 7-1 versloeg. De winnaar speelt vrijdagavond de finale tegen Hoogeveen zaterdag of WKE’16. Nieuw Buinen strijdt verder om de plekken 5 t/m 8.

Het duel tussen Nieuw Buinen en Germanicus was er natuurlijk één met een speciaal tintje. Naast het feit dat beide ploegen elkaar ook in de competitie zullen treffen, was het vooral bijzonder dat trainer Eric Prins met zijn nieuwe ploeg Nieuw Buinen tegenover zijn oude club stond.
Prins zal weer het nodige moeten opbouwen bij de ‘Buunsters’ die vorige seizoen degradeerden naar de tweede klasse. Bij Germanicus keerde André Mulder terug als trainer.
In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar nog aardig in evenwicht. Echt gevaarlijk werd het lange tijd voor beide doelen niet. Het waren echter de Coevordenaren die de score openden. Stan Ypenburg gaf doelman Rick Knigge het nakijken.
In de tweede helft was Germanicus duidelijk de bovenliggende partij en liep het via Marco Cremer (2x), Nance Hoogeveen en Ruben Soppe uit naar een 5-0 zege.

VERVOLG

Dinsdagavond gaat het toernooi verder. WKE’16 strijdt dan om 19.00 uur tegen Hoogeveen zaterdag om een plek in de finale van de Paviljoen Nijstad Cup. Deze wordt vrijdagavond om 19.00 uur gespeeld. De tegenstander komt uit het duel tussen Germanicus en Gramsbergen (aftrap dinsdag om 18.30 uur). SC Erica strijdt verder om de plekken 5 t/m 8. Dinsdagavond is HZVV 2 om 18.30 uur de tegenstander. Een uur later speelt Nieuw Buinen tegen SV Dedemsvaart.

Dinsdagavond wordt er ook verder gevoetbald om de AH Offerein Bokaal. Om 20.15 uur staan dan de duels HZVV – MSC (met Noah Schuurman en Jim Veltmaat) en Hoogeveen – WHC (met Levon van Dijk) op het programma. Hoogeveen won het eerste duel met 10-1 van MSC, terwijl HZVV met 5-2 won van WHC. Vrijdag 23 augustus volgt dan de absolute kraker tussen HZVV en Hoogeveen en het duel WHC – MSC. Beide duels beginnen dan om 20.45 uur. 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord