Hoogeveen maakt zich op voor kraker tegen HZVV

Hoogeveen zaterdag na spektakelstuk tegen WKE in finale
22 augustus 2019
HZVV worstelt zich langs taai MSC
22 augustus 2019

Hoogeveen maakt zich op voor kraker tegen HZVV

Ontknoping AH Offerein Bokaal

HOOGEVEEN – Hoogeveen kan zich opmaken voor de kraker van vrijdagavond tegen HZVV. De beide hoofdklassers gaan in een onderling clash uitmaken wie de AH Offerein Bokaal wint. Na de eclatante 10-1 zege tegen MSC won Hoogeveen dinsdagavond ook van eersteklasser WHC. In een spannend duel werd het uiteindelijk 4-2.

Hoogeveen ging wederom flitsend van start. Björn Zwikker opende al na vier minuten de score en was aanvallend zeer dreigend. WHC kwam echter steeds beter in de wedstrijd en kwam na ruim een kwartier via Thijs Dekker langszij. Het laatste kwartier van de eerste helft was wederom voor Hoogeveen. Via treffers van Tom Heerkes en Saber Hendriks bepaalde het de ruststand op 3-1.
In de tweede helft keerde de spanning al snel terug. Maxim van der Meer strafte een fout van Kjelt Engbers af. Hierna werd het spel er, mede door de vele wissels, niet beter op. De voorsprong van Hoogeveen kwam niet echt in gevaar. Vijf minuten voor tijd besliste uitblinker Jearl Margaritha de wedstrijd definitief in Hoogeveens voordeel.

ONTKNOPING

Vrijdag volgt de ontknoping tegen HZVV op het hoofdveld van de ‘rooien’. Het belooft een prachtige confrontatie te worden tussen twee ploegen die tijdens het toernooi aantrekkelijk voetbal hebben laten zien. Voor beiden is het ook de laatste test in de voorbereiding. Een week later begint voor beiden de competitie. Hoogeveen speelt dan uit bij Alphense Boys en HZVV thuis tegen Staphorst. De trainers zullen dan ook ongetwijfeld willen starten met de sterkst mogelijke opstelling.
De wedstrijd begint om 20.45 uur. Hoogeveen heeft overigens voldoende aan een gelijkspel vanwege het betere doelsaldo. MSC en WHC spelen op dezelfde tijd om de 3e en 4e plaats. Foto’s: Gerjo Stegeman

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord