NKVV 1 wint eerste oefenwedstrijd

Stefan Bernsen: ‘’FC Klazienaveen is verplicht om voor het kampioenschap te gaan!’
25 augustus 2019
HZVV 2 pakt vijfde plaats door ruime zege op Nieuw Buinen
26 augustus 2019

NKVV 1 wint eerste oefenwedstrijd

Door Klaas Veldhuis

Een trainingsmiddag met aansluitend een wedstrijd tegen SVBC 1. Dat was het programma voor de selectie van NKVV 1. 

Trainer Mark Eppinga had deze zaterdag 24 augustus een groep van 18 spelers tot zijn beschikking. De nieuwe hoofdtrainer trof een geweldig, zonnig weertje op een prachtig onderhouden sportpark. Een woord van dank aan de vrijwilligersgroep!

Over de wedstrijd…

NKVV had de trainings modus waarschijnlijk nog aan staan, want na één minuut stond men achter met 0-1. Het was Stan Berends namens SVBC die de eerste treffer van de avond liet noteren.

Eppinga: “De organisatie stond nog niet goed. We hadden niet snel genoeg de omschakeling bij balverlies. Het werd gelijk afgestraft door SVBC. Daarna kwam er meer ruimte voor ons om kansen te creëren. Beide partijen hadden kansen de eerste helft.”

De tweede helft werden er bij Dalerpeel zeven andere spelers ingebracht. Het eerste balcontact van Patrick “Patje” Biesbrouck zorgde voor de 1-1. 

SVBC trainer, oud NKVV speler, Geert Katoen zag het gebeuren. “Biesbrouck schoot op doel na het uitglijden van onze voorstopper. Dat schot werd van richting veranderd door Hans en zo stond het al snel weer gelijk. Ik had wel verwacht dat NKVV een gelijkwaardige tegenstander zou zijn. Ook qua leeftijden lag het vrij gelijk. Ook wij beschikten over 18 spelers.” 

NKVV wint alsnog…

NKVV kreeg meer kansen en had op een gegeven moment veldoverwicht. Mark Eppinga over die fase. “De ruimtes werden beter benut en mede daardoor maakte opnieuw Biesbrouck de 2-1. Achterin werden geen grote kansen meer weggegeven. Uiteraard zijn er  verbeterpunten, maar ik denk dat deze wedstrijd vertrouwen geeft voor de volgende wedstrijden en trainingen.

Katoen is achteraf ook tevreden over de wedstrijd. “Leuk om weer bekenden te zien bij NKVV. Ik heb er als speler en assistent trainer een fijne tijd gehad.” 

Over zijn team. “Ik had onze ploeg ook gewaarschuwd dat NKVV een beetje uit het zelfde hout gesneden is. Het was leuker geweest als het bijvoorbeeld 4-4 was geworden, wat ook zeker had gekund. Maar dit was een prima oefenwedstrijd om spelers te zien én voor de opbouw van ritme en conditie was het ook top. We hebben al afgesproken dat NKVV ook een keer bij ons komt om te oefenen.

Zo zit voor NKVV de eerste oefenwedstrijd er op. Dinsdagavond 27 augustus speelt het haar tweede wedstrijd. Thuis tegen sc Elim 2. Deze partij begint om 19:00 uur op het sportpark van NKVV.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord