Nick Mink: ‘Middenmoot vierde klasse als doel voor vv DVC ’59’

Hoogeveen wint Offerein bokaal
26 augustus 2019
Roy van der Sluis: ‘Sp. Roswinkel moet in de middenmoot mee kunnen draaien’
27 augustus 2019

Nick Mink: ‘Middenmoot vierde klasse als doel voor vv DVC ’59’

Het nieuwe voetbalseizoen staat voor de deur! Enkele weken geleden werd de indeling bekendgemaakt en ondertussen zijn de meeste verenigingen alweer begonnen aan de voorbereiding. Met verschillende selectiespelers kijken we vooruit naar de wedstrijden die op het programma gaan. Ook blikken we nog even kort terug op het afgelopen seizoen. Vandaag aan het woord: Nick Mink van vv DVC’59 uit Nieuw Dordrecht.

Mink (27) speelt als tien jaar in de eerste selectie van DVC’59. De linkermiddenvelder/spits is opgegroeid in Nieuw Dordrecht, maar woont sinds drie jaar in Emmerhout. ‘Ik ben opgegroeid met voetbal en DVC ’59 is in de loop der jaren mijn tweede huis geworden.’ Hij speelt er dan ook al sinds zijn vijfde jaar. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij DSM Engineering Plastics in Emmen.

Vorig seizoen
Het afgelopen seizoen is moeizaam verlopen voor DVC’59. Mink: ‘Het was mijn eerste seizoen na een lange schouderblessure, waar ik in februari 2017 succesvol aan geopereerd ben. Na anderhalf jaar niet te hebben gevoetbald was het erg wennen om weer actief te zijn als voetballer. Ook was onze trainer “Martin Koppenol” begonnen aan zijn eerste seizoen bij vv DVC’59. Zoals altijd bij een nieuwe trainer moet je in het begin wennen aan elkaar. Mede door een aantal blessures was de trainer zoekende naar de goede formatie voor ons team.’ DVC begon niet goed. Pas na vijf wedstrijden werd het eerste punt veiliggesteld. ‘Mede door blessures hebben wij niet veel wedstrijden in dezelfde formatie kunnen spelen. Hierdoor raak je als team niet lekker op elkaar ingespeeld. Het hele seizoen is moeizaam verlopen met een 13e plaats als gevolg. Dankzij een goede wedstrijd in de nacompetitie tegen Alteveer hebben wij ons kunnen handhaven in de 4e klasse.’

Het nieuwe seizoen
Mink verwacht dat de ploeg er dit jaar beter voor staat. ‘Wij hebben afscheid moeten nemen van twee ervaren krachten (Bert Tubben, Martijn Schulte), maar wij hebben hiervoor vier jonge spelers teruggekregen. De trainer heeft nu de taak om de nieuwe mensen zo snel mogelijk in te passen in ons systeem. Wanneer het ons lukt om allemaal fit te blijven kunnen wij makkelijk in de middenmoot van de vierde klasse spelen. Dit is dan ook mijn verwachting voor dit seizoen, middenmoot vierde klasse! Het is voor ons heel belangrijk om een goede start te maken in tegenstelling tot vorig seizoen. Wanneer je een lekker ritme hebt, goed traint en er een goede sfeer is dan komen de punten wel. Ik heb er voor dit seizoen veel vertrouwen in.’

Warme club
Op de vraag hoe Mink zijn vereniging ziet, raakt hij niet uitgesproken. ‘DVC’59 is een heel warme club met zeer trouwe supporters. Deze mensen zijn er in goede en slechte tijden. Wanneer ik de veldweg oprijd dan voelt dat als thuiskomen. Met behulp van veel vrijwilligers is de club hartstikke gezond geworden. Nu is het zaak om de sportieve prestaties ook te gaan verbeteren. Het grootste nadeel van DVC’59 is dat het een kleine vereniging is, hierdoor is er weinig tot geen doorstroming vanuit de jeugd richting de selectie. Hier kampen wij al jaren mee en daardoor is het ook lastig om competitief te blijven op dit niveau’.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord