Roy van der Sluis: ‘Sp. Roswinkel moet in de middenmoot mee kunnen draaien’

Nick Mink: ‘Middenmoot vierde klasse als doel voor vv DVC ’59’
27 augustus 2019
Ronald Gerdes: ‘SVBO moet meespelen om promotie’
28 augustus 2019

Roy van der Sluis: ‘Sp. Roswinkel moet in de middenmoot mee kunnen draaien’

Het nieuwe voetbalseizoen staat voor de deur! Enkele weken geleden werd de indeling bekendgemaakt en ondertussen zijn de meeste verenigingen alweer begonnen aan de voorbereiding. Met verschillende selectiespelers kijken we vooruit naar de wedstrijden die op het programma gaan. Ook blikken we nog even kort terug op het afgelopen seizoen. Vandaag aan het woord: Roy van der Sluis, spits van Sportclub Roswinkel.

Van der Sluis (29) gaat zijn tiende seizoen in bij Sp. Roswinkel. Als zesjarig jochie begon hij in zijn eigen dorp met voetballen om vervolgens de overstap naar de jeugdopleiding van FC Emmen te maken. Vervolgens kwam vv Emmen op zijn pad waar de spits op 15- jarige leeftijd zijn debuut in de eerste selectie maakte. Na drie seizoenen vv Emmen en een seizoen vv CEC keerde de inwoner van Roswinkel terug naar het oude nest met als doel: Lekker samen voetballen met vrienden in het eerste elftal!

Weinig gespeeld
Sp. Roswinkel eindigde vorig seizoen op een teleurstellende elfde plaats in de vijfde klasse zondag. Van der Sluis: ‘We hebben echt ondermaats gepresteerd. We hebben te veel wedstrijden verloren die gewonnen hadden moeten worden. Daar tegenover staat ook wel weer dat er punten zijn gepakt in wedstrijden waar we er geen recht op hadden. Over mijn eigen prestaties kijk ik met gemengde gevoelens terug. Door mijn werk in ploegen kan ik er niet iedere week bij zijn, hierdoor heb ik maar 8 wedstrijden kunnen spelen dit seizoen. Het positieve hiervan is dat ik in die wedstrijden 12 keer heb gescoord en het elftal een beetje heb kunnen helpen. Hopelijk kan ik aankomend seizoen vaker mee spelen.’

Middenmoter
Van der Sluis kijkt positief vooruit. ‘Voor het nieuwe seizoen hoop ik dat we een goede middenmoter kunnen zijn. Met twee nieuwe spelers (Tim Kleinenberg & Kevin Platje) hebben we kwalitatief er weer iets bij. Onze trainer Cor Lubach heeft voor een jaar verlengd. Daar zijn wij als club en selectie ontzettend blij mee, Cor is de perfecte trainer voor onze vereniging.’

Sportclub Roswinkel
‘Een kleine gezellige club, waar iedereen elkaar door en door kent’, zo typeert Van der Sluis zijn vereniging. ‘Nieuwe spelers voelen zich bij ons ook meteen thuis. Waar we als club trots op zijn is toch wel onze accommodatie. We hebben een prachtig complex. Met een goed speelveld (als de gemeente zijn onderhoud op orde heeft), meer dan 120 reclameborden rondom het veld, een mooie kantine en kleedkamers waar menig tweede en derde klasser jaloers op zijn.’ Toch is er volgens de spits ook nadeel: ‘We zijn een klein dorp waardoor we afhankelijk zijn van spelers uit de buitendorpen. Toch lukt het ons ieder jaar weer om deze jongens binnen de vereniging te houden en af en toe komen wat nieuwe jongens bij. De komende jaren hopen we meerdere spelers van buitenaf richting Roswinkel trekken om zo mee bovenin mee te kunnen doen in de 5e klasse.’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord