Ronald Gerdes: ‘SVBO moet meespelen om promotie’

Roy van der Sluis: ‘Sp. Roswinkel moet in de middenmoot mee kunnen draaien’
27 augustus 2019
Weekend van het Amateurvoetbal: 12 & 13 oktober 2019
29 augustus 2019

Ronald Gerdes: ‘SVBO moet meespelen om promotie’

Het nieuwe voetbalseizoen staat voor de deur! Enkele weken geleden werd de indeling bekendgemaakt en ondertussen zijn de meeste verenigingen alweer begonnen aan de voorbereiding. Met verschillende selectiespelers kijken we vooruit naar de wedstrijden die op het programma gaan. Ook blikken we nog even kort terug op het afgelopen seizoen. Vandaag aan het woord: Ronald Gerdes van vv SVBO uit Barger-Oosterveld.

Na de jeugdopleiding van FC Emmen te hebben doorlopen en twee jaar vv DZOH keerde Gerdes (19) terug naar vv SVBO. Eerst speelde hij een jaar in de A1 en dit seizoen wordt zijn tweede jaar in het eerste elftal.

Mooi seizoen
‘Vorig seizoen was een mooi seizoen’, zo begint de goedlachse aanvaller van de geel-zwarten. ‘We hebben volop bovenin mee kunnen draaien. De eerste helft van het seizoen was goed met overwinningen op o.a. Sneek. Na de winter hebben we een aantal slechte wedstrijden gespeeld en hierdoor onnodig punten laten liggen.’ Uiteindelijk eindigde SVBO op een verdienstelijke vijfde plaats in de zondag eerste klasse F. ‘Persoonlijk heb ik me goed kunnen ontwikkelen, vooral na de winterstop waarin in regelmatig heb kunnen scoren.’

Promotie
Gerdes is positief gestemd over de huidige selectie van SVBO: ‘Ik verwacht dat we dit jaar mee kunnen spelen om promotie. Mijn eigen doel is om belangrijk te zijn voor het team middels het maken van goals en het geven van assists.’ Sinds vorig seizoen staat Marc Hegeman voor de groep. ‘Dit bevalt mij heel goed. Hij heeft veel ervaring als speler en ik kan veel van hem leren.’

SVBO
‘SVBO is een echte dorpsclub met een fanatieke groep supporters. Naast voetbal is er altijd tijd voor gezelligheid en de sfeer is heel positief’, aldus de aanvaller.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord