Yuri Hertsenberg: ‘Rechtstreeks lijfsbehoud is haalbaar voor vv EMMS’

Weekend van het Amateurvoetbal: 12 & 13 oktober 2019
29 augustus 2019
Steeds meer clubs sluiten zich aan bij voetbalconvenant HZOD
30 augustus 2019

Yuri Hertsenberg: ‘Rechtstreeks lijfsbehoud is haalbaar voor vv EMMS’

Het nieuwe voetbalseizoen staat voor de deur! Enkele weken geleden werd de indeling bekendgemaakt en ondertussen zijn de meeste verenigingen alweer begonnen aan de voorbereiding. Met verschillende selectiespelers kijken we vooruit naar de wedstrijden die op het programma gaan. Ook blikken we nog even kort terug op het afgelopen seizoen. Vandaag aan het woord: Yuri Hertsenberg, aanvaller van vv EMMS uit Slagharen.

Hertsenberg (26) begon bij de junioren van JCLE (Jeugd Combinatie Lutten EMMS). Als tweede jaars B-Junior speelde hij in de jeugd van FC Zwolle om vervolgens terug te keren naar JCLE en daarna vv EMMS. Dit jaar speelt hij al tien jaar in de eerste selectie. De aanvaller is sinds vorig jaar vader geworden van een zoon, woont samen en werkt als bewindvoerder bij een kantoor in Emmen.

Gepromoveerd
‘Vorig seizoen was voor ons een topseizoen’, dat zijn de woorden die Hertsenberg als eerste binnenschieten. ‘Voor het eerst in de geschiedenis van EMMS zijn we gepromoveerd naar de Tweede klasse. We hebben vorig jaar een tijd lang bovenaan gestaan, maar zijn we helaas geen kampioen geworden. Uiteindelijk zijn we via de nacompetitie gepromoveerd door Dwingeloo en Asser Boys te verslaan.’ De aanvaller is minder tevreden over zijn eigen vorm van vorig seizoen. ‘Ik ben vaak geblesseerd geweest en heb een behoorlijk aantal wedstrijden gemist. Voor de nacompetitie was ik net op tijd fit genoeg, maar niet om een hele wedstrijden te kunnen spelen. Uiteindelijk heb ik toch nog 11 keer kunnen scoren, maar als spits is dat natuurlijk te weinig voor een heel seizoen. Over het algemeen heerst de trots dat we zijn gepromoveerd naar de Tweede klasse en wij een prachtig promotiefeest hebben kunnen vieren, ook dankzij de vereniging.’

Lijfsbehoud
‘Het nieuwe seizoen zal voor ons een lastig seizoen worden’, zo vertelt de aanvaller. ‘We gaan natuurlijk voor rechtstreeks lijfsbehoud, maar misschien zit er ook wel iets meer in. We gaan het ook gewoon meemaken, uiteindelijk hebben we vorig jaar Asser Boys, destijds Tweede klasser, ook verslagen. Verder is het voor ons vooral erg onbekend. De meeste ploegen hebben we nog nooit tegen gespeeld. Ook zit er aankomend seizoen weer een echte derby bij, tegen SV Dedemsvaart. Dat zijn altijd leuke wedstrijden.’

De selectie van vv EMMS ziet er iets anders uit dan vorig seizoen: ‘Helaas is onze topscorer Jord Anbergen vertrokken naar VV Hoogeveen. Daarentegen zijn er een aantal jonge jongens bij gekomen die goed meedoen. Johan Oldekamp, de trainer, zal er uiteindelijk weer een goed geheel van maken.’

Vv EMMS oftewel Eendracht Maakt Macht Slagharen is volgens Hertsenberg een super vereniging. ‘Iedereen kent elkaar en ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder 1 keer per jaar een zaterdagavond wedstrijd. Alle teams en supporters worden dan uitgenodigd in de kantine en maken we er een leuk feest van. Daarnaast hebben wij een prachtige accommodatie met een perfect hoofdveld. Sinds vorig jaar hebben we er dankzij een aantal vrijwilligers, supporters en sponsoren ook nog een mooie ‘’staantribune’’ bij gekregen. Dit zorgt voor extra sfeer bij het hoofdveld. Aan dit soort acties zie je dat het een vereniging is die er het beste uit probeert te halen.’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord