3 J’s helpen ZZVV langs MSC

Door de ogen van Bertjan Smit: EHS ’85 – FC Ter Apel ’96
1 september 2019
Mitchell Luchtenberg: ‘Een mooi prestatie met vv De Weide neerzetten’
2 september 2019

3 J’s helpen ZZVV langs MSC

MEPPEL – ZZVV heeft de eerste bekerwedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Vijfdeklasser MSC werd in Meppel met 6-0 verslagen. De doelpuntenproductie kwam op naam van de 3 J’s, Joël Huiskes maakte er vier, Janou van Veen en Jovanni van Dijk waren éénmaal trefzeker.

Het was een lange aanloop naar de eerste bekerwedstrijd van het seizoen. Vrijdagmiddag verzamelde de selectie van ZZVV zich al op sportpark Woltingeslag waar het een tent opzette, een hakacursus volgde een pizzamaaltijd nuttigde, en een heuse pubquiz hield. Nadat de nacht op het sportpark werd doorgebracht werd er op de zaterdagochtend nog een voetvolleytoernooi gehouden en samen met de tweede selectie een gezamenlijke maaltijd genuttigd. Daarna werd er afgereisd naar Meppel waar de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het spel stond.

In een wedstrijd waarin beide elftallen zonder hun eerste keeper speelden was het niet heel lang wachten op de eerste treffer. Op het warme kunstgras in Meppel was het na een kwartier raak toen de mee naar voren gekomen Matthijs Capellen de bal netjes teruglegde en Joël Huiskes in staat stelde om het eerste doelpunt van de middag te maken.

MSC speelde in de eerste helft knap mee maar was voor het doel van ZZVV, dat verdedigd werd door debutant Daan Ekkel, verre van scherp. Hetzelfde gold lange tijd voor ZZVV dat op slag van rust nog wel de voorsprong verdubbelde. Van Veen werd neergehaald in de zestienmeter waarna Huiskes vanaf de strafschopstip voor zijn tweede goal tekende.

Het warme weer in combinatie met het kunstgrasveld zorgde in de tweede helft voor een uitputtingsslag. Ook na de rust was het ZZVV dat scherper was voor de goal dan de thuisploeg. Na een kleine tien minuten kreeg het een tweede strafschop nadat Huiskes onreglementair werd gestopt. Ook deze strafschop werd feilloos binnen geschoten door de routinier die daarmee zijn hattrick voltooide.

Na een kwartiertje spelen in de tweede helft begon de pijp wat leeg te raken bij de thuisploeg waardoor ZZVV nog wat verder uit kon lopen. Halverwege de tweede helft legde de al vaak dreigende Van Veen de vierde treffer binnen. Van een meter of vijfentwintig krulde de buitenspeler de bal net hard genoeg richting het lege doel.

In de slotminuten liep de score nog wat verder op. Na een goede actie en pass van invaller Jovanni van Dijk maakte Huiskes zijn vierde van de middag en vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd pikte ook Van Dijk zijn doelpuntje mee door een rebound te benutten. Scheidsrechter Reinders vond het meteen daarna wel genoeg geweest en floot verrassend direct na de zesde treffer af.

Opstelling ZZVV: D. Ekkel; Van den Boomen (28. Adema), Vos (55. B. Ekkel), Capellen, Dijkstra; Bosscher, Huiskes, Vlasveld; Otten (55. Van Dijk), Kikkert, Van Veen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord