Mitchell Luchtenberg: ‘Een mooi prestatie met vv De Weide neerzetten’

3 J’s helpen ZZVV langs MSC
2 september 2019
Ferdy Poelman: ‘Eerste vijf is haalbaar voor WKE ’16’
2 september 2019

Mitchell Luchtenberg: ‘Een mooi prestatie met vv De Weide neerzetten’

Het nieuwe voetbalseizoen staat voor de deur! Enkele weken geleden werd de indeling bekendgemaakt en ondertussen zijn alle verenigingen alweer begonnen aan de voorbereiding. Met verschillende selectiespelers kijken we vooruit naar de wedstrijden die op het programma gaan. Ook blikken we nog even kort terug op het afgelopen seizoen. Vandaag aan het woord: Mitchell Luchtenberg, verdediger van vv De Weide uit Hoogeveen.

Luchtenberg (27) gaat zijn negende seizoen in bij vv De Weide. De verdediger begon zijn voetballoopbaan in de jeugd van de Weide. Na twee seizoenen in de jeugd van FC Zwolle te hebben gespeeld kwam hij via HZVV weer terug bij de vereniging waar het voor hem begon: vv de Weide. In het dagelijks leven is de inwoner van Hoogeveen werkzaam als persoonlijk begeleider bij COSIS in Emmen.

Moeizaam vierde
Afgelopen seizoen eindigde vv De Weide als vierde in de competitie. Luchtenberg: ‘Dat klinkt misschien als een prima prestatie, maar het is heel moeizaam gegaan. Vooral de periode rond de winterstop hebben wij mindere wedstrijden gespeeld. Dit heeft ons onnodig puntverlies gekost waardoor wij de laatste paar weken nog voor elk punt hebben moeten strijden om niet in degradatiegevaar te komen. Afgelopen seizoen stonden er wel 6 tot 8 clubs zo dichtbij elkaar, dat je de ene week 4e kon staan, maar de week erop 10e. Uiteindelijk hebben wij als team de laatste periode goed afgesloten door de nodige punten te pakken en als vierde te eindigen.’

Spannend seizoen
‘We hebben een aantal nieuwe spelers bij de selectie gekregen. Hier zitten ervaren spelers bij, maar ook wat jonge jongens. Wat mooi is om te zien, is dat er ook jongens terugkomen die al eerder bij De Weide hebben gespeeld. Ik denk dat wij een mooie mix hebben van jong en oud, met de nodige ervaring verdeeld over het veld. Met Hans Slender hebben wij ook een nieuwe assistent-trainer gekregen, die weer een andere kijk op voetbal met zich meebrengt. Qua verwachtingen hoop ik dat wij mee gaan doen voor de periode plekken. Gezien de kwaliteit van ons team, moet dat zeker mogelijk zijn. De meeste tegenstanders spelen wij al jaren tegen, maar er zijn ook wat nieuwe tegenstanders in de competitie bijgekomen, wat een erg leuk en spannend seizoen zal maken. Ik heb er in ieder geval weer veel zin in om samen met het team een mooie en goede prestatie neer te zetten.’

VV De Weide
VV de Weide is volgens Luchtenberg een gezellige, familiaire en vriendenvereniging. ‘Het is bijvoorbeeld goed om te zien dat jongens weer terugkomen om bij de Weide te spelen. Wat ik verder mooi vind is dat er elke week weer verschillende vrijwilligers in de weer zijn om alles zo goed mogelijk draaiende te houden binnen de club.’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord