Stan Berends: ‘Een jong enthousiast elftal voor vv SVBC’

Daniël Mulder: Sv Twedo gaat voor een plek in de middenmoot’
5 september 2019
Dick Lukkien laat scheidsrechters flink in het zweet werken
5 september 2019

Stan Berends: ‘Een jong enthousiast elftal voor vv SVBC’

Het nieuwe voetbalseizoen staat voor de deur! Enkele weken geleden werd de indeling bekendgemaakt en ondertussen zijn alle verenigingen alweer begonnen aan de voorbereiding. Met verschillende selectiespelers kijken we vooruit naar de wedstrijden die op het programma gaan. Ook blikken we nog even kort terug op het afgelopen seizoen. Vandaag aan het woord: Stan Berends van vv SVBC uit Barger-Compascuum.

Berends (18) speelt als sinds de jeugd voor vv SVBC. De inwoner van Barger-Compascuum zit in zijn examenjaar VWO op het Hondsrug College in Emmen. Naast voetballer is hij ook actief voor de vereniging als scheidsrechter, jeugdtrainer en zit hij in het jeugdbestuur. Dit wordt zijn derde seizoen in het eerste elftal van de oranje-zwarten.

Onnodig middenmoot

‘Afgelopen seizoen was vooral heel wisselvallig. Waar we tegen de betere ploegen inzet toonden en punten wisten te pakken, was dit tegen de laagvliegers ver te zoeken. Door dit kostbare puntenverlies zijn we geëindigd als middenmoter, wat naar mijn mening niet nodig was.’

Berends is zelf een paar keer uit de running geweest door blessures. ‘Ja ik heb een aantal wedstrijden niet kunnen spelen vanwege een gebroken pink en een enkelblessure. In de wedstrijden waarin ik wel heb meegedaan heb ik geprobeerd om me voor de volle 100% in te zetten.’

Jonge selectie
De selectie van vv SVBC is dit jaar flink verjongd. Berends: ‘Door het stoppen van meerdere ervaren spelers en daarnaast de komst van jongens uit buitendorpen en het doorzetten van de spelers uit JO19 van vorig jaar is de gemiddelde leeftijd behoorlijk naar beneden gegaan. Daarbij hebben we dit jaar een nieuwe hoofdtrainer: Geert Katoen, die daar naar mijn mening goed bij aansluit. Hij snapt dat niet alles goed kan gaan maar probeert iedereen zoveel mogelijk te motiveren om alles te geven. Dit lukt al aardig! Ik denk dat we dit jaar daarom moeten zien als leerjaar waarin we vooral gaan proberen een team te worden en proberen de gezelligheid terug te brengen rondom de wedstrijden/trainingen, wat niet onbelangrijk is. Ik ben namelijk van mening dat gezelligheid buiten het veld uiteindelijk zal resulteren in betere prestaties op het veld. We zullen natuurlijk alle wedstrijden willen winnen, daarvoor zit je op voetbal, maar ook bij een nederlaag zullen we proberen positief te blijven en naar voren te kijken.’

Vv SVBC
Het grote aantal supporters dat aanwezig is bij uit- en thuiswedstrijden typeert volgens Berends zijn vereniging. ‘Ook kijken de verschillende seniorenteams veel wedstrijden van elkaar. Dit zorgt voor een grote groep mensen aan het voetbalveld en gezelligheid in de kantine. Onder het genot van een drankje bespreken we met elkaar de wedstrijd op een eerlijke manier. Speel je een slechte wedstrijd? Krijg je dat zeker te horen, maar speel je goed? Dan vliegen je de complimenten om de oren! Dat is wat SVBC zo mooi maakt, iedereen is eerlijk en in voor gezelligheid.’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord