Justin Katuin: ‘Nieuw seizoen, nieuwe kansen voor vv Schoonebeek!’

Samenvatting Hoogeveen zaterdag – SJS
8 september 2019
Hoogeveen wint enerverende derby tegen Alcides
10 september 2019

Justin Katuin: ‘Nieuw seizoen, nieuwe kansen voor vv Schoonebeek!’

Het nieuwe voetbalseizoen staat voor de deur! Enkele weken geleden werd de indeling bekendgemaakt en ondertussen zijn alle verenigingen alweer begonnen aan de voorbereiding. Met verschillende selectiespelers kijken we vooruit naar de wedstrijden die op het programma gaan. Ook blikken we nog even kort terug op het afgelopen seizoen. Vandaag aan het woord: Justin Katuin, middenvelder van vv Schoonebeek.

Katuin (24) speelt alweer acht seizoenen in het eerste elftal van vv Schoonebeek. De middenvelder woont inmiddels in Schoonebeek, maar speelt als sinds de jeugd voor de groen-roden uit Nieuw-Schoonebeek. In het dagelijks leven is hij lasser van beroep bij PMF Mechanical.

Blessures
De verwachtingen in het vorige seizoen waren niet heel hoog. ‘We hebben een pittig seizoen gedraaid en lieten voetballend veel te weinig zien. De inzet was goed, maar we kregen elke keer weer de deksel op onze neus. Daarnaast hebben de vele blessures van bepalende spelers een belangrijke rol gespeeld in het verloop van het seizoen. Door veel onnodig puntenverlies kwamen we toch nog in de degradatiezone en hebben we voor ieder punt moeten strijden.’

Schouders eronder
Twee wedstrijden voor het eind van het seizoen werd trainer Arends weggestuurd. Katuin: ‘We hadden het op dat moment al heel zwaar en ook dit nieuws hakte er even in. Echter hebben we met z’n allen de schouders er onder gezet om ervoor te zorgen dat we niet zouden gaan degraderen. De trainer die dit seizoen eigenlijk pas zou beginnen, Jorden Abel, heeft ons hierbij geholpen. In overleg is hij vervroegd begonnen en heeft hij ons bij de hand genomen om ervoor te zorgen dat we ook dit jaar weer in de vierde klasse spelen’.

Klik
Katuin hoopt dat het komende seizoen beter zal verlopen. ‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Mijn doelstelling is nu nog niet te hoog omdat we, na vier seizoenen dezelfde trainer, nu een andere trainer voor de groep hebben staan. Elke trainer is anders en heeft andere technieken. Dit heeft tijd nodig. Echter moet ik zeggen dat de klik met de groep er nu al wel is. Twee ervaren spelers hebben helaas gekozen om een stapje terug te doen. Dit kunnen we gelukkig opvangen met twee spelers die terugkomen van een blessures. Ik hoop dat ik zelf het team kan helpen met doelpunten en assists.’

Echte dorpsclub
‘Een echte dorpsclub waar iedereen elkaar kent’, zo omschrijft Katuin zijn vereniging. ‘We hebben veel vrijwilligers die de vereniging op de been houden en een grote groep supporters en die ons elke week weer steunen.’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord