ZZVV in vermakelijke wedstrijd langs Rouveen

Fotoverslag CSVC – NWVV 2-1 (0-1)
8 september 2019
Samenvatting Hoogeveen zaterdag – SJS
8 september 2019

ZZVV in vermakelijke wedstrijd langs Rouveen

ZUIDWOLDE – ZZVV heeft ook de tweede bekerwedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Op Woltingeslag werd SC Rouveen met 3-1 verslagen. In een vermakelijke, felle en af en toe wat haastige wedstrijd viel de beslissing pas in blessuretijd toen Janou van Veen aan alle onzekerheid een einde maakte.

Meer dan de helft van de spelers die bij ZZVV in de basis stonden werden geboren in 2000 of later. Dat was in de wedstrijd absoluut niet te zien want de ploeg uit Zuidwolde legde een volwassen pot voetbal op de mat. Wel moest het al vroeg in de partij in de achtervolging. Na een slechte terugspeelbal van Joël Huiskes was de snelle Daimen Schra net eerder bij de bal dan Jelle Verburg waarna de aanvaller de bal in het lege doel kon schuiven.

Het hoge tempo, de felheid en af en toe ook slordigheid zorgden voor een leuk schouwspel ondanks de forse regenbui die over het sportpark trok. Na een half uur spelen was de regen weer verdwenen en verschenen de kansen voor ZZVV op de gelijkmaker. Huiskes schoot hoog over en Janou schoot net voorlangs terwijl aan de andere kant niet werd geprofiteerd van het feit dat Verburg uit zijn doel was.

De vierde in de rij van kansen in een paar minuten was de juiste. Xander Adema haalde eens uit van buiten de zestien op het nog wat gladde veld wat ervoor zorgde dat doelman Daan Kattenberg geen goed antwoord had op de inzet van de middenvelder die de stand gelijktrok. Vlak voor rust maakte Adema zelfs bijna zijn tweede maar zijn kopbal na een corner van Max Vlasveld verdween net over de dwarsligger.

Amper drie minuten waren er gespeeld na rust toen Jovanni van Dijk ZZVV op voorsprong bracht. De aanvaller werd knap in stelling gebracht door Van Veen en maakte oog in oog met Kattenberg geen fout. Nadat Verburg op knappe wijze een vrije bal van David Bouwmeester onschadelijk maakte kreeg ZZVV na een kwartier een uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen maar Huiskes wist een strafschop, Vlasveld werd onderuitgehaald binnen de beruchte lijnen, niet te benutten, Kattenberg stopte uitstekend.

Invaller Nick Vredenborg was snel na de penalty dichtbij de 3-1 en hetzelfde gold voor Vlasveld die de bal van ver net naast het lege doel schoot. Rouveen begon daarna steeds meer te drukken maar kwam maar moeilijk tot grote kansen. Jean-Paul Hooikammer was het dichtstbij voor de gasten maar ook hij vond Verburg op zijn pad. Omdat er als team voor en met elkaar werd gestreden bleef ZZVV verdedigend overeind en werd in de blessuretijd zelfs nog een keer gescoord. Een lange bal van Verburg kwam terecht bij Van Veen die zijn directe tegenstander te snel af was en diagonaal raak schoot.

Komende zaterdag kan ZZVV de knock-outronde van de districtsbeker bereiken als er minimaal een punt wordt gepakt tegen SCN in Nieuwlande.

Opstelling ZZVV: Verburg; Ekkel (46. Vredenborg), Vos, Van den Boomen; Leerdam, Vlasveld, Bosscher, Huiskes, Adema; Van Veen, Van Dijk (55. Kikkert).

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord