Westerwolde wint fraai en verdiend van HSC

Hoogeveen wint enerverende derby tegen Alcides
10 september 2019
Zevenklapper in bekerduel SC Roswinkel tegen vv Froombosch
10 september 2019

Westerwolde wint fraai en verdiend van HSC

In een grotendeels gelijkopgaande wedstrijd trok Westerwolde zondagmiddag uiteindelijk aan het langste eind in haar tweede bekerwedstrijd tegen eveneens derdeklasser HSC uit Hoogezand-Sappemeer. Bij een stand van 2 – 2 wist invaller Jeremy Hekman in de 88e minuut na een vlijmscherpe counter vanuit een sublieme pass van Frank Riks op een voor hem karakteristieke manier de bal achter de doelman van HSC te knallen. De hierdoor verkregen 3 – 2 voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en mocht de thuisploeg de fraaie, maar ook zeer zeker verdiende overwinning dus gaan vieren. Verdiend, daar er een groot deel van de tweede helft met tien man moest worden gespeeld, nadat scheidsrechter de Vries uit Veendam Westerwolde-middenvelder Mark Geukes vroegtijdig naar de kleedkamer had gestuurd.

De eerste helft was er vooral een van aftasten. Het spel golfde op en neer, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. De verdediging van beide teams waren in de meeste gevallen de situatie meester en een ieder dacht dan ook dat er met de bekende brilstand zou worden gerust. Totdat linkerverdediger Peter Beens met een prima pass Joan Solano de diepte instuurde. Beheerst ontdeed laatstgenoemde zich van zijn directe tegenstander en zijn voorzet werd namens Westerwolde door René v.d. Laan bij de tweede paal op uitstekende manier tot doelpunt gepromoveerd: 1 – 0. Kort hierna floot de dienstdoende arbiter voor het rustsignaal en toog iedereen naar de thee, koffie of een andere versnapering.

De tweede helft was nog maar twee minuten oud toen René v.d. Laan zijn tweede treffer van de middag liet aantekenen. Een afgeslagen bal werd door hem van een meter of veertien vanuit een halve draai met links achter de kansloze doelman Job v.d. Linde van HSC geknald. Westerwolde was in dit deel van de wedstrijd op het veld heer en meester met bij vlagen uitstekend combinatievoetbal. Dit veranderde enigszins toen Mark Geukes zijn rode kaart kreeg voorgeschoteld. Hoewel Geukes de bal speelde, maar ook de tegenstander raakte,  vond arbiter de Vries de tackle schuin van achteren een te harde en onbesuisde charge en moest Westerwolde dus met tien man verder. Aanvankelijk wist men nog redelijk stand te houden, maar in de 75e minuut was gelegenheidsdoelman Jarno v.d. Laan niet opgewassen tegen een kopbal van Rutger van Lier, die vanuit een corner beheerst doel trof: 2 – 1. Vijf minuten later was het Wouter v.d. Graaf namens HSC die met een prachtig afstandsschot de doelman van Westerwolde opnieuw verschalkte en de tweede treffer voor HSC op het scorebord liet noteren. Waar v.d. Laan en vele anderen misschien dachten dat de bal naast zou gaan, plofte het leer op verrassende wijze in de rechterhoek. Deze gelijkmaker betekende echter niet dat Westerwolde bij de pakken neerzat. De reeds beschreven vlijmscherpe counter, vaak een prima en vaak gehanteerd wapen van Westerwolde en de voortreffelijke afronding daarvan, zorgde voor de nodige opluchting bij de thuisploeg die hierdoor toch de eerste bekerwinst van dit seizoen op haar conto kon bijschrijven.

Voor Westerwolde was de uiteindelijke uitslag dus een goede revanche op de vorige week geleden nederlaag tegen Nieuweschans. Maar omdat Heiligerlee deze middag ook haar tweede bekerwedstrijd in winst wist om te zetten, zal er door Westerwolde volgende week zondag met een extreme uitslag moeten worden gewonnen van deze koploper in de poule om eventueel de volgende ronde te halen. Daarom lijkt het ook logisch dat dit duel dan ook als een goede laatste oefenwedstrijd voor de op 22 september te beginnen competitie kan worden beschouwd. Op die datum treedt Westerwolde op sportpark De Barlage in Vlagtwedde namelijk aan voor haar eerste wedstrijd sinds tijden in de derde klasse. Weerdinge is dan de tegenstander.

Opstelling Westerwolde: Jarno v.d. Laan – Rudolf Riks – Henri Boekelo – Martin Boer (60e  min. Rik te Velde ) – Peter Beens (75e min. René Peereboom ) – Mark Geukes – Kevin v.d. Laan – Frank Riks – Elroy v.d. West – René v.d. Laan – Joan Solano (70e min. Jeremy Hekman)

Scheidsrechter: dhr. J. de Vries (Veendam)

Amusementswaarde: 7

Toeschouwers: 75

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord