Zevenklapper in bekerduel SC Roswinkel tegen vv Froombosch

Westerwolde wint fraai en verdiend van HSC
10 september 2019
Hilgen Bolk Kennerscompetitie
13 september 2019

Zevenklapper in bekerduel SC Roswinkel tegen vv Froombosch

De bekerwedstrijd tussen sc Roswinkel en vv Froombosch eindigde in een 7-0 overwinning voor sc Roswinkel. De ruststand van 1-0 deed niet vermoeden dat een dergelijke score tot stand zou komen. Hoewel er wel sprake was van een veldoverwicht van de thuisclub werden er , in verhouding tot het veldoverwicht, niet veel uitgespeelde kansen gecreëerd.
Dit werd voornamelijk veroorzaakt doordat in de eindfase te snel en onzorgvuldig werd gezocht naar scoringsmogelijkheden.

Veelal werd in de 1e helft gepoogd de bal vanaf 25 tot 30 meter in het doelgebied van Froombosch te pompen waarbij ook meestal de bal hoog werd ingespeeld om de kopsterke Roy van der Sluis in stelling te brengen. Combinerend ging het prima tot zo’n 25 a 30 meter voor het doel van Froombosch. Er kwamen wel enkele mogelijkheden en een paar redelijke kansen maar ook die werden onzorgvuldig verwerkt.
Froombosch op zijn beurt beperkte zich , meestal van eigen helft, tot enkele lange ballen richting hun snelle spitsen om zodoende achter de verdediging van sc Roswinkel voor gevaar te kunnen zorgen.  

Dat lukte slechts een keer en de doelman van sc Roswinkel, Ricardo Prins, moest daarbij handelend optreden om de doorgebroken speler van Froombosch het scoren te beletten. Zoals gezegd combineerde sc Roswinkel aardig tot zo’n 25 meter voor het doel van de tegenstander. Dat de 1-0 dus ook niet werd gemaakt uit een vloeiende combinatie maar door een schot van buiten de 16 meter wekte geen verbazing. Dylan Bulle was verantwoordelijk voor die 1e goal. Hij schoot de bal met een schuiver in de verre hoek. De keeper was kansloos ook al omdat het veld glad was door de regenval en de bal hierdoor veel vaart kreeg.

In de 2e helft ontstond een ander beeld. Ook werden enkele tactische omzettingen doorgevoerd in de rust waarbij Tim Kleinenberg verhuisde van de linker naar de rechterkant. De spelers van sc Roswinkel hadden blijkbaar de opdracht gekregen om met name in de laatste fase wat zuiverder te combineren en niet te snel te zoeken naar een diepe bal vanaf het middenveld en ook gebruik te maken van de zijkanten om vandaar bruikbare voorzetten te geven . Dit resulteerde in een serie kansen voor de thuisclub.

Al vrij vlot in de 2e helft kreeg Roy van der Sluis van de zijkant een goeie voorzet en kon hij na het duel met één tegenstander koppend scoren.
Ook weer enkele minuten later kon Roy de score uitbreiden door de bal vanaf een meter of 8 voorbij de keeper te schieten. Overigens ook onhoudbaar voor de keeper. Daarmee was het verzet van Froombosch gebroken en kon, de bij sc Roswinkel teruggekeerde, Tim Kleinenberg de score verder op laten lopen. De 4-0 uit een voorzet van Roy van der Sluis en de 5-0, door een uitstekende steekbal van Stefan Arends op juiste waarde te schatten. 


Froombosch had nog één keer in de 2e helft voor gevaar kunnen zorgen maar het 1 tegen 1 duel tussen de spits van Froombosch en Willem Pagters leverde slechts een vrije bal op voor de bezoekers. Overigens de enige keer dat de verder goede verdedigende Pagters in de problemen kwam.  
De 6e en 7e goal voor de thuisclub werden gescoord door Roy van der Sluis. De 7e goal ontstond uit een heuse scrimmage voor de goal waarbij ook de keeper van Froombosch ongelukkig in botsing kwam met een speler van sc Roswinkel. In de 2e helft wisselde , Cor Lubach, de trainer van sc Roswinkel Kevin Platje voor Pascal Prins, Willem Pagters voor Ton Hoiting en Stefan Arends voor Jeffrey van der Veer.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord