Mariënberg opent Speeltuin en het Henk Veltink Terras!

Hilgen Bolk Kennerscompetitie
13 september 2019
Samenvatting VCG – Hoogeveen zaterdag
15 september 2019

Mariënberg opent Speeltuin en het Henk Veltink Terras!

Zaterdag 21 september officiële opening op het Westerpark

Het heeft wat voeten, zand, zweetdruppels en klinkers in de aarde gehad maar komende zaterdag, 21 september, opent voetbalvereniging ‘eindelijk’ officieel haar fonkelnieuwe speeltuin en het ‘Henk Veltink Terras’.

Kosten noch moeite zijn gespaard. Een kleine dertig(!) duizend euro’s gingen door de vingers van onze penningmeester Arjan Bolks. Maar hij deed het met de grootst mogelijke glimlach, hier geen boer met kiespijn.  Integendeel! Neuh, bijna geen stuiver hoefde de schatbewaarder uit eigen middelen te doneren. Het Westerpark was al een fraaie thuishaven van het roodzwarte hart en sinds dit seizoen is het er alleen nog maar mooier op geworden.

De speeltuin is als ware ‘speelparadijs’ proef. Voor iedereen toegankelijk, je mag er gewoon gratis naar binnen. Gaaf toch! De ouders kunnen ondertussen een potje voetbal kijken op het ‘Henk Veltink Terras’, een mooi eerbetoon aan ons oud en helaas veel te vroeg overleden ere-lid Henk Veltink.

V.V. Mariënberg ging niet over één nacht ijs
Duurzaamheid en maatschappelijk betrokkenheid staat hoog in het vaandel bij de trotse derdeklasser. De visie is dat het hele gezin inclusief eventuele opa’s en oma’s zich moeten kunnen vermaken op ‘de voetbal’. De praktijk is de theorie want afgelopen zaterdag leek het wel alsof er meer kinderen liepen te spelen dan dat er voetballers voetbalden op het Westerpark. Mooi man! Ouders klonterden samen langs het veld of op het Henk Veltink Terras. Lekker ouwehoerend, lekker ouwe jongens krentenbrood. Mariënberg is sowieso, is onze bescheiden mening, vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Led-verlichting , afvalscheiding, een gezonde kantine, sociaal vitaal zijn speerpunten waarin Mariënberg samen met de gemeente Ommen en andere instanties een voortrekkersrol vervuld.

Veel donaties
Zoals gezegd bleef onze penningmeester maar lachen want het bedrag werd bijna helemaal opgehoest door ontiegelijk veel instanties en sponsoren. De gemeente Ommen schonk € 5000,- , verder kreeg Mariënberg van de Provincië Overijssel in het kader van het project ‘Samen voor elkaar’ €3000,- toegezegd. Weekblad de Toren middels haar Ondersteunings Fonds doneerde €1500,-  eveneens als het Plaatselijk Belang Beerzerveld/Mariënberg en de Baron Mulert Stichting. Maar ook de (lokale) ondernemers, enkele elftallen en vriendengroepen keerden de portemonnee ondersteboven.  

Mooiste donatie
De mooiste donatie kwam, eerlijk is eerlijk, wel van ons helaas overleden ere-lid Henk Veltink. Hij had na zijn dood nog een niet verwachte verrassing in petto. Uit zijn erfenis kwam een fors bedrag tevoorschijn wat hij schonk aan zijn roodzwarte club. Clubliefde in optima forma. Niet voor niets doopten wij het nieuwe terras om tot het Henk Veltink Terras en warempel het biertje smaakt er gewoon beter door…..Het is net of Henk je het biertje persoonlijk aanreikt of we missen nog parasols op het terras doordat de zon een steekje met je neemt.

Komende zaterdag officiële opening
Vanaf 13.30 uur begint het feestprogramma voorafgaande aan het duel Mariënberg – De Esch Oldenzaal. Gedupteerde Bert Boerman van de provincië Overijssel en wethouder Ko Scheele namens de gemeente Ommen zullen samen met voorzitter Jan Hagendoorn de speeltuin openen met enkele dito mooie worden.

Samen met de nabestaanden van Henk Veltink zal vervolgens het Henk Veltink Terras officieel worden geopend. Natuurlijk alles zal worden voorzien van een natje en een droogje. Alles in gepaste duurzaamheid en sociale betrokkenheid natuurlijk. Komt allen. Kom kijken naar het werkelijk fantastische resultaat. Mede mogelijk gemaakt door onze hardwerkende vrijwilligers. Roodzwart voor iedereen en van iedereen

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord