Vrouwen Zw. Boys ruim langs vrouwen SVBC

Collectieve wanprestatie Hoogeveen bij Quick’20
16 september 2019
ZZVV bekert door na zege op SCN
16 september 2019

Vrouwen Zw. Boys ruim langs vrouwen SVBC

Vrouwen Zw. Boys speelt SVBC eindelijk eens weg, op naar de volgende ronde in de beker

Als het nou SVBC – Zwartemeerse Boys is, of omgekeerd, deze wedstrijd stond de afgelopen jaren steeds in het teken van spanning, strijd en slecht voetbal. Precies de dingen die je verwacht bij een Derby tussen twee verenigingen waarvan de middelstip circa 5 kilometer uit elkaar liggen. Waar de dames van ZWB vrij compleet waren, was de vereniging dat helaas niet. Op vrijdag avond werd er geconstateerd dat de wedstrijd niet kon plaats vinden op het eigen sportpark, want er waren immers 3 wedstrijden ingepland om 14:00 voor de 2 beschikbare velden. Balen! Maar gelukkig kon er in overleg met SVBC geregeld worden dat de wedstrijd werd gespeeld in Barger-Compascuum.

Helaas hadden wij geen grensrechter tot onze beschikking, omdat Harry last-minute moest fluiten bij de JO15, en Tim D zelf moest voetballen bij de Zaterdag 2. Gelukkig was daar Michelle die volledig vrijwillig als wisselspeelster de vlag ter hand nam, bedankt Michelle! Ook Daniel bedankt voor het vlaggen de 2e helft. De wedstrijd onder leiding van Leon Grummel begon om iets voor 14:00 onder een prachtig nazomer zonnetje! Al vrij snel was duidelijk dat dit niet de derby was die er verwacht werd. ZWB die dit jaar kwalitatief een stapje omhoog heeft gezet door de verhoogde trainingsopkomst en de bredere selectie, en SVBC dat enkele speelsters mist. Al voor 14:00 wist Lisanne van Dijk de 1-0 te maken op aangeven van rechtsbuiten Emma. En binnen 10 minuten voetballen stond het al 2-0! Lisanne gaf de bal aan Kim die vandaag in de punt van de aanval stond en haar goal-streak van de afgelopen weken graag wou verlengen. Zo gezegd zo gedaan, 2-0! Het spel was van ZWB kant erg goed te noemen, zo ging het balletje rustig van de ene naar de andere kant en wisten de dames achterin het gevaar telkens tijdig te elimineren. We bleven de kansen creëren maar telkens lag daar de uitstekend keepende keepster van SVBC in de weg. Bijna kwamen we op 3-0 toen Kim de keepster passeerde, maar de assistent en de scheids constateerden dat hier buitenspel aan vooraf ging. Kim was het hier niet mee eens, dus toen ze even later de bal ontving van Emma wou ze dit wel even goed maken en tekende voor de 3-0! Vlak voor het verstrijken van de eerste 45 minuten werd er weer een aanval van ZWB gekeerd, maar was het Alida die van ruim 25 meter de bal geweldig over de uitgekomen keepster schoot. Een mooie goal, die tot stand kwam via Linda die de afvallende bal direct naar de vrijstaande Alida speelde. Rust!

In de rust was iedereen het er over eens, het spel was goed, iedereen speelde met focus (ondanks de vele brakke kopjes) en het plezier was aanwezig. We moesten in de 2e helft de duels nog meer mijden, want het gevaar van een blessure zou onnodig zijn, en het tempo moest hoog blijven.

Vlak na rust wist Angelique in eerste instantie een bal niet goed te controleren, waardoor een op het oog goede kans verspild ging. Maar, nog geen 5 minuten later maakte ze dit helemaal goed. Weer was het Lisanne vd die vanuit het middenveld opstoomde en de bal naar Angelique speelde. De eerste keer ging de aanname mis, dus nu maar niet aannemen is wat Angelique gedacht moet hebben. Dat pakte prima uit, wat heet, de bal verdween in de verre kruising buiten het bereik van de SVBC doelvrouw. 5-0. Het tempo ging er wat uit, en SVBC kreeg te maken met wat kleine pijntjes. Zo rond de 70e minuut wist Sharyn haar eerste doelpunt van het seizoen te maken, alhoewel ze blijft volhouden dat bij Schoonebeek haar afgekeurde goal echt een goal was, door na een corner de 6-0 te maken! Het slotakkoord was voor Leonie, die nog ontbrak op het scoreformulier. Voor haar vast en zeker niet wat ze voor ogen had, maar ondanks de geringe notering op het scoreformulier speelde ze een erg belangrijke rol op het middelveld deze middag. De 7-0 kwam haar zeker toe! Langzaam ging deze wedstrijd als een nachtkaars uit en was iedereen het er over eens dat wij een goede wedstrijd hebben gespeeld.

Na dit resultaat is het zeker dat we doorgaan in de beker, iets dat ons de afgelopen jaren al niet was gelukt. We zijn erg benieuwd wie er uit de koker rolt, en ook zeker wat ons de competitie gaat brengen. Een onbekende competitie, met ploegen die bijna allemaal positieve resultaten hebben behaald in de beker. Zaterdag spelen we tegen SCN, waar wij de afgelopen jaren nog niet van wisten te winnen. SCN is ook door in de beker en zal dus klaar zijn om ons te ontmoeten. Wij zien u graag a.s. zaterdag om 14:00 aan de lijn op ons eigen sportpark!

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord