ZZVV bekert door na zege op SCN

Vrouwen Zw. Boys ruim langs vrouwen SVBC
16 september 2019
Westerwolde verliest laatste bekerwedstrijd van Heiligerlee
16 september 2019

ZZVV bekert door na zege op SCN

NIEUWLANDE – ZZVV heeft de knock-outfase van de districtsbeker bereikt. Een 5-0 zege op SCN bezorgde ZZVV wederom drie punten waardoor het totaal na drie wedstrijden op negen komt. De bekercampagne werd afgesloten met de overtuigende doelcijfers van veertien voor en één tegen.

Een punt was genoeg voor ZZVV om door te bekeren tegen SCN dat in de competitie een klasse lager speelt. Beide ploegen misten wat basisspelers op een voetbalmiddag met heerlijke omstandigheden. Misschien dat het daarom ook even duurde voordat de eerste echte kans te noteren viel. Het was overigens wel direct raak na twintig minuten. Marco Kikkert leverde na een goede solo de bal keurig af bij Bram Otten die de 0-1 tegen de touwen werkte.

Lars Koster hield het daarna nog een tijdje spannend. De doelman van SCN redde knap op een inzet van Max Vlasveld en stopte halverwege de eerste helft ook nog een strafschop van Jovanni van Dijk. Vijf minuten voor rust moest hij wel capituleren toen Vlasveld met een fraai wippertje Kikkert vrij voor de doelman zette, de spits lepelde de bal over Koster in het doel waardoor de ploegen met een 0-2 stand richting de thee gingen. Dat kwam overigens ook omdat een schot van Erwin Smale namens de thuisploeg in de blessuretijd van de eerste helft de paal raakte.

Ook na de rust was ZZVV de betere ploeg in Nieuwlande maar verzuimde het om al snel weg te lopen. Binnen twee minuten trapte Vlasveld op vijf meter van het doel over de bal en werd een kopbal van Otten van een meter of drie gepakt door Koster. Na een kwartiertje spelen viel dan toch het beslissende derde doelpunt. Een lange bal van Vlasveld werd opgepikt door Van Dijk die uitstekend afrondde.

De beste kans voor SCN in de tweede helft was voor invaller Bryan Marissen maar hij stuitte op doelman Jelle Verburg die de nul zou houden. Aan de overzijde liep ZZVV nog wel verder weg. Eerst behield Xander Adema goed het overzicht waardoor Van Dijk zijn tweede binnen kon tikken. Grote kansen werden er nog gemist voordat het laatste doelpunt zou vallen. Paul Bos raakte voor ZZVV van heel dichtbij de paal en Willy Lubowa wist voor SCN volledig vrijstaand de bal ook niet achter Verburg te krijgen. Uiteindelijk was het Van Dijk die voor het slotakkoord zorgde. De eerstejaars-senior mocht wederom aanleggen vanaf elf meter na een overtreding binnen de beruchte lijnen en liet zien een echte spits te zijn door nu wel raak te schieten en zijn hattrick te voltooien.

ZZVV mag door de zege in november weer uitkomen in het bekertoernooi. Zaterdag start het de competitie met een uitwedstrijd naast Attractiepark Slagharen tegen SC Lutten. SCN speelt een derby in en tegen Tiendeveen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord