Mariënberg trots op Speeltuin en Henk Veltink Terras

Mariënberg verliest seizoensouverture van De Esch
22 september 2019
SC Angelslo begint competitie met winst op WVV
22 september 2019

Mariënberg trots op Speeltuin en Henk Veltink Terras

Officieel begon afgelopen zaterdag 21 september de herfst maar het frisse jaargetijde was nog ver te zoeken op een werkelijk zonovergoten Westerpark, de thuishaven van voetbalvereniging Mariënberg. Het leek eerder een zomerse dag dan de eerste dag van de herfst. Alsof het zo moest zijn. De trotse derdeklasser opende haar fonkelnieuwe speeltuin en het Henk Veltink Terras. Voor dit feit gaven wethouder Ko Scheele namens de gemeente Ommen en Bert Boerman, gedeputeerde van de provincië Overijssel, acte de présence op het sportpark.

Samen met voorzitter Jan Hagendoorn opende beide heren de Spiltuin, vanaf nu de naam van de moderne speeltuin. Hier kunnen de kinderen zich naar hartelust uitleven terwijl ouders, opa’s of oma’s aan het voetballen zijn of naar de verrichtingen van bijvoorbeeld het eerste elftal kijken.

Verder was alle broers en zussen van oud-erelid Henk Veltink uitgenodigd. Henk had na zijn overleden zijn geliefde cluppie een fiks bedrag nagelaten. Mariënberg had hier meteen een goed doel voor, het opknappen en verfraaien van het terras. Henk had er vast zijn goedkeuring aan gegeven. Want vanaf heden kijkt hij met een schuin oog toe. Zijn twee zussen onthulden het fraaie bord aan de gevel van kantine De Spil. Een mooi en emotioneel moment.

Op het Henk Veltink Terras smaakt je biertje gewoon lekkerder. Alsof het zo moest zijn. Het Henk Veltink Terras bleef afgelopen zaterdag lang druk bezet en de speeltuin liep vol met kinderen en ouders die een oogje in het zeil houden vanaf het Henk Veltink Terras. Geweldig! Weer een bewijs waar een kleine club groot in kan zijn. Op zulke momenten spreken foto’s boekdelen….

Nogmaals willen wij alle sponsoren, instanties en natuurlijk Henk Veltink van harte bedanken voor het mede mogelijk maken van deze twee unieke projecten. Duurzaamheid in optima forma! De Kracht van gewoon Doen, goed getapt uit een Roodzwart Hart.

(AD)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord