Mariënberg verliest seizoensouverture van De Esch

Samenvatting Klazienaveen – Hoogeveen zaterdag
22 september 2019
Mariënberg trots op Speeltuin en Henk Veltink Terras
22 september 2019

Mariënberg verliest seizoensouverture van De Esch

Duidelijke cijfers op het Westerpark, 1-5

Na 2 x 45 minuten en een beetje blessuretijd waren de cijfers veelzeggend.Mariënberg moest in De Esch uit Oldenzaal haar meerdere erkennen.

Als je er ouderwets scorebordjournalistiek op los zou laten, 1-5 nederlaag, zou je denken dat de Westerparkbewoners afgelopen zaterdag niets in de melk te brokkelen had. Qua veldspel was dat ook de meest logische gevolgtrekking. Voetballend waren onze vriendelijke gasten uit de Boeskoolstad gewoon beter. Maar qua kansen had net zo goed een andere uitslag op het bord kunnen staan.

Echter je moet dan wel de legio kansen op waarde schatten en vooral benutten, zowel in de eerste helft alsmede het tweede bedrijf stond het vizier gewoon verrekte slecht afgesteld. Want na 10 minuten had het al 2-0 voor de roodzwarten moeten zijn. Echter stuitte Kevin Bolks en André Plaggenmars op de doelman van de Esch.

De Esch liet ook eerst twee mogelijkheden onbenut voordat ze de heerlijke 0-1 tegen de winkelhaak deponeerden. Wie anders dan Tomas Elbersen opende de score voor de ploeg uit Oldenzaal. Hij mocht wel heel frank en vrij door de achterhoede van de Mariënbergers soleren en drukte feilloos af, Thijs kansloos latend. Niet veel later kopte De Esch de 0-2 tegen de touwen, echter keurde de uitstekend leidende scheidsrechter Rudolf Wolterink uit Haarle de goal af. Een geluk bij een ongeluk.

Na een klein half uur kwam de thuisploeg terug via Rolf Hofsink. Hij rondde een fraaie aanval in zijn eentje af en wipte de gelijkmaker over de doelman van de Esch. Even leek Mariënberg op voorsprong te komen maar wederom wisten de voorwaartsen niet af te drukken. In de tegenaanval deed de spits van de Esch wel waar hij voor in het veld staat. Hij schoot droog en buiten bereik van Altena de 1-2 in de goal.

Na rust drong Mariënberg aan. Had enkele keren de mogelijkheid of de kans, tis maar net hoe je het bekijkt op wederom de gelijkmaker, het lukte niet om het leder in het vijandelijke doel te deponeren. De Esch had daar minder moeite mee. Notabene bij de eerste mogelijkheid was het alweer raak in de 67e minuut, 1-3. Hoe noemen de Duitsers dat zo mooi….VorEntScheidung?

Nou ja, dat was het wel. Helemaal nadat de gasten een penalty wisten te benutten in de 75e minuut. Een kwartier voor tijd was het vonnis al geveld. De Esch op 1-4 en Mariënberg wist dat het duel verloren was. De 1-5 in blessuretijd was louter voor de statistieken en het doelpuntensaldo voor onze vriendelijke gasten uit het al eerder genoemde Oldenzaal.

Een niet gehoopt begin van de competitie. Ach, aan de andere kant er zijn nog 25 wedstrijden te spelen. Voldoende tijd om de schade te herstellen. Arbiter Wolterink deed het af zonder kaarten, waarvan akte en hulde!

Volgende week wacht in Nijverdal Door Eendracht Sterk (DES). Zij verloren van OZC. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

(AD)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord