SC Lutten met hangen en wurgen naar gelijkspel tegen ZZVV

BDE Ladiesnight 26 september 2019
22 september 2019
SVBC wint de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen EEC met 4-2
22 september 2019

SC Lutten met hangen en wurgen naar gelijkspel tegen ZZVV

Voor SC Lutten begon het seizoen met een thuiswedstrijd tegen ZZVV. In de voorafgaande drie bekerwedstrijden hadden de zwartwitten de volle winst gepakt, en dus werd het duel tegen de Zuidwoldenaren met vertrouwen tegemoet gezien. Wellicht kon SC Lutten het goede spel van de vorige week (5-0 winst tegen Bruchterveld) vanmiddag voortzetten.

Dat is er helaas niet van gekomen. Beide elftallen bleven (ver) onder hun niveau, en hadden hun publiek weinig te bieden. Er werd wel gescoord en de spanning vergoedde veel naarmate het einde van de wedstrijd naderde, maar het is voor SC Lutten niet te hopen dat deze ontmoeting illustratief zal worden voor de rest van de competitie.

Het team van Jaap Scholing begon wel vol goede moed. Het speelveld was compact en daarom werd gezocht naar de ruimtes op de flanken. In de vijfde minuut kopte spits Robert Gerritsen van dichtbij naast, na een voorzet van Nick Weekamp. Lutten leek in die beginfase de zaken redelijk onder controle te hebben, maar liep in de tiende minuut toch onverwacht tegen een dreun op. Het begon met een gevaarlijke vrije trap van ZZVV op de rand van de zestien, die door keeper Lars Mulder knap tot corner werd verwerkt. De bal werd opnieuw in het spel gebracht, waarna de scheidsrechter een overtreding constateerde in het strafschopgebied. De toegekende penalty was onhoudbaar: 0-1. SC Lutten liet zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan, maar de ruimtes waren klein en de passes veelal onzuiver. De beste kans voor de Luttenaren in de eerste helft werd dan ook ingeleid door een fout van de gasten. De aanval werd op rechts razendsnel overgenomen, gevolgd door hands van de tegenstander – volgens de leidsman net buiten het strafschopgebied.

De Zuidwoldenaren trokken het initiatief naar zich toe en dat leverde nog een grote mogelijkheid op, maar Lutten kwam goed weg. De thuisploeg kwam tot aan de rust niet meer toe aan een goed opgezette aanval, maar beperkte zich tot uitverdedigen.

Ook in de tweede helft slaagde SC Lutten er aanvankelijk niet in om gevaarlijk te worden. Een paar minuten na de hervatting kwam ZZVV via een verdekt schot laag in de hoek op een 0-2 voorsprong. Opnieuw lag slordig balverlies van de Luttenaren aan de basis voor deze treffer. Toch leek het erop dat de zwartwitten direct terug konden slaan, maar de felbegeerde aansluitingstreffer werd wegens vermeend buitenspel van invaller Nick Lamberink afgekeurd.

ZZVV had daarna nog de 0-3 op de schoen, maar keeper Lars kon net redding brengen. Toch leken de gasten zich geen zorgen te hoeven maken; maar in plaats van op zoek te gaan naar de genadeslag, zakte het spel van de Zuidwoldenaren in. Het team beperkte zich tot het ontregelen Luttens aanvalspogingen en liet het initiatief langzaam maar zeker uit handen glippen. Met de moed der wanhoop probeerde de thuisploeg de verdediging van ZZVV te verslaan, en dat leverde twee geweldige kansen op voor Ronald Kosse, maar beide keren verzuimde hij om zijn team weer in het zadel te helpen.

Een kleine tien minuten voor het eind kreeg SC Lutten dan toch loon naar werken. Op het vertoonde spel was misschien veel aan te merken; aan inzet ontbrak het niet. Op aangeven van Sander Scholten belandde de bal bij Fons Veltink, die vervolgens raak mikte via de paal: 1-2. De tijd begon te dringen. En diep in de blessuretijd kwamen de Luttenaren dan toch langszij. Een lange bal werd door Sander doorgekopt naar David Koopman; die hield het hoofd koel en scoorde beheerst de 2-2. Een gelijkspel, dat voor Lutten aanvoelde als een gewonnen punt, en voor ZZVV als twee verliespunten.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord