SVBC wint de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen EEC met 4-2

SC Lutten met hangen en wurgen naar gelijkspel tegen ZZVV
22 september 2019
Samenvatting vv Hoogeveen – vv Emmen
22 september 2019

SVBC wint de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen EEC met 4-2

SVBC beleeft moeilijke middag in Ees

SVBC begon goed aan het duel. En scoorde al in de 16e minuut de openingstreffer. Tim Funke  scoorde een doelpunt na een prima corner. 0-1 voor SVBC. Na het doelpunt veranderde het spel van SVBC. Verkeerde inspeel passes, en door een lange bal vanuit het centrum van EEC stond de verdediging van SVBC verkeerd en de keeper van SVBC blokte de bal en raakte de aanvoerder van EEC. Volgens scheidsrechter Vree Egberts een overduidelijke penalty. Door deze beslissing kon EEC dus weer op gelijke hoogte komen. De penalty werd benut. 1-1. 

Dit gebeurde in de 29e minuut.

Lang had SVBC niet nodig om zich te herstellen, in de 35e minuut kreeg SVBC weer een corner. En wederom was het Tim Funke die de bal vanuit de corner binnen schoot. 1-2. Het veldspel was niet best maar de 1-2 voorsprong werd wel vastgehouden door SVBC.

In de rust werden de spelers van SVBC scherp gezet door trainer Katoen.

Na de rust bleef de beeld van de wedstrijd hetzelfde. SVBC had merendeels de balen EEC counterde naar het doel van SVBC. Lang hielden de beide ploegen de 1-2 stand vast. Maar in de 62e was er weer een lange bal vanuit de verdediging van EEC, en wederom scoorde EEC een doelpunt. 2-2. De spelers van EEC dachten dat er misschien wel meer dan de 2-2 in het vat zat en EEC zocht snel weer de aanval op. Deze aanval leverde geen kansen op. Wel leverde dit een grote kans voor SVBC op. Davey Geerts schoot SVBC weer op voorsprong. 2-3. Dit gebeurde in de 68e minuut.

Na dit doelpunt ging SVBC door met het creëren van grote kansen. Dit leverde uiteindelijk nog een doelpunt op. Invaller Sander van Essen scoorde de bevrijdende goal voor SVBC. 2-4. Na dit doelpunt wist iedereen zeker dat SVBC de 3 punten mee ging nemen naar Barger-Compascuum. Alleen de vraag was nog of EEC nog een ere treffer kon maken. In de 92e minuut kende de scheidsrechter een vrije trap toe aan EEC. De vrije bal werd op prachtige wijze gekeerd door de keeper van SVBC.

Na 94 minuten floot de scheidsrechter voor het laatst in Ees.

SVBC wint dus de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen EEC met 4-2.

Volgende week zondag wordt de eerste thuiswedstrijd in de competitie gespeeld. De wedstrijd tegen de Gasselte Kostvlies Combinatie.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord