Schoonebeek begint met gelijkspel tegen Sleen

Door de ogen van Bertjan Smit: WKE ’16 – Sc Stadskanaal
23 september 2019
ZZVV moet genoegen nemen met punt in eerste wedstrijd
23 september 2019

Schoonebeek begint met gelijkspel tegen Sleen

Door: Peter Striper

Scoreverloop:
43 min: 1-0 Mischa Katuin
44 min: 1-1 Jesmer Warmholts

Na een voorbereiding met wisselende resultaten, mocht Schoonebeek tegen degradant Sleen aantreden voor de eerste competitiewedstrijd in het seizoen 2019-2020. De nieuwe hoofdtrainer van Schoonebeek, Jorden Abel, heeft in de voorbereiding vooral gewerkt aan een nieuwe speelstijl. Dit ging met vallen en opstaan, maar inmiddels wordt het steeds duidelijker voor alle spelers. Sleen is vorig seizoen gedegradeerd, en de selectie onderging in de zomerstop enige wisselingen. Daarom was van te voren moeilijk in te schatten hoe de verhoudingen lagen.

De wedstrijd begon rommelig, beide teams moesten duidelijk nog even wennen. Aan beide kanten leverde dit een aantal mogelijkheden op, maar echt grote kansen bleven uit. Na een minuut of 20 werd Schoonebeek sterker, en nam gaandeweg de eerste helft steeds meer het initiatief. Er zaten een aantal echt mooie aanvallen tussen, alleen scoren wilde nog niet lukken. Sleen was vooral via de snelle Mahad Abdi een aantal keren gevaarlijk. In de 43e minuut werd dan eindelijk de ban gebroken. Na wederom een goede aanval werd Niek Huser op links bereikt, zijn afgemeten voorzet kon door Mischa Katuin bij de tweede paal in het lege doel binnen getikt worden, 1-0. Deze treffer werd iets te lang gevierd, want vanaf de aftrap kon Sleen via Jesmer Warmholts weer gelijk maken, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft was van minder niveau, er werd meer vechtvoetbal geleverd. De strijd ging gelijk op met ook kansen aan beide zijden. Zo kwam de snelle Abdi meerdere malen één op één met doelman Berens van Schoonebeek, maar Berens kwam elke keer als winnaar uit het duel. Aan de andere kant was de mooiste aanval voor Schoonebeek, uiteindelijk vond Leon Steffens Jeffrey Berens, maar zijn schot werd op het laatste moment geblokt. Zowel Sleen als Schoonebeek bleven knokken voor een beter resultaat, maar in de stand werd geen verandering meer gebracht. Zo eindigde deze wedstrijd in een terechte puntendeling. Na afloop waren dan ook beide teams tevreden met het eerste punt. Volgende week kan Schoonebeek dit puntenaantal uitbreiden op bezoek bij KSC in Schoonoord. Sleen krijgt dan Zwartemeerse Boys op bezoek.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord