ZZVV moet genoegen nemen met punt in eerste wedstrijd

Schoonebeek begint met gelijkspel tegen Sleen
23 september 2019
EMMS start uitstekend in de tweede klasse
23 september 2019

ZZVV moet genoegen nemen met punt in eerste wedstrijd

Door: Aljan Wassens

ZZVV heeft de eerste wedstrijd van de competitie gelijkgespeeld. In Slagharen werd het tegen SC Lutten 2-2. Vlak na rust namen de ZuiLdwoldigers een 2-0 voorsprong maar diep in de blessuretijd kwam de thuisploeg langszij.

Met een heerlijk nazomerzonnetje boven het veld begon de ploeg van nieuwe trainer Herman Schonewille aardig aan de wedstrijd. Na elf minuten viel de eerste kans te noteren toen een vrije bal van Joël Huiskes goed werd gestopt door doelman Lars Mulder. Twee minuten later moest de doelman wel capituleren bij een inzet van Huiskes. Die mocht namelijk vanaf elf meter aanleggen nadat er een wat onhandige overtreding werd gemaakt door een verdediger van Lutten binnen de beruchte lijnen. Huiskes bleef kalm en schoof de bal in de linkerbenedenhoek.

Veel kansen waren er niet te noteren in het eerste bedrijf. De grootste voor de thuisploeg was een vrije bal van Thorben Scholten die werd gekeerd door Jelle Verburg en voor ZZVV was Janou van Veen nog een keer dichtbij. Zijn inzet van net buiten de zestien vloog voor ZZVV net langs de verkeerde kant van de paal.

Ook in het eerste kwartier na rust bleef het initiatief in de wedstrijd bij ZZVV dat na vijf minuten spelen de voorsprong verdubbelde. Van Veen kwam op karakteristieke wijze naar binnen en schoot hard raak. Kansen op zijn tweede treffer kreeg de buitenspeler in de minuten die volgden ook nog maar hij kreeg de bal niet meer langs Mulder die goed optrad. Aan de overzijde kwam het doelgevaar vooral van Ronald Kosse maar hij had het vizier nog niet helemaal op scherp staan. Zo ging een lob van de aanvaller net over het doel van Verburg en raakte hij even later van dichtbij een bal niet goed.

Omdat twintig minuten voor tijd ook Jovanni van Dijk de wedstrijd niet in het slot wist te gooien voor ZZVV, van dichtbij werkte hij de bal over, werd het beslissende gat niet geslagen met de thuisploeg die steeds meer risico ging nemen en met de lange bal steeds gevaarlijker werd. Tien minuten voor tijd leverde dat de gelijkmaker op toen een lange bal niet goed verdedigd werd en invaller Fons Veltink uiteindelijk via de binnenkant van de paal raak schoot.

Met wat piepen en kraken leek ZZVV lange tijd stand te houden maar diep in de blessuretijd, een minuut of vijf was er al wel gespeeld, ging het toch nog mis. Centrale verdediger David Koopman was het scherpst in de zestien en werkte de bal langs Verburg. Snel daarna floot scheidsrechter Milder voor het einde van de wedstrijd waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

Opstelling ZZVV: Verburg; Adema, Vos, Capellen, Dijkstra (41. Van de Boomen); Leerdam, Huiskes, Vlasveld (60. Bosscher); Otten, Van Dijk (69. Kikkert),Van Veen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord