Mariënberg in blessuretijd langs DES Nijverdal

SC Lutten verslaat Hollandscheveld
30 september 2019
SC Angelslo verliest van SCN
30 september 2019

Mariënberg in blessuretijd langs DES Nijverdal

Brian Lamberink bezorgt RoodZwart eerste zege

De 90 minuten waren al enkele  minuten gespeeld. Scheidsrechter Stan Endeman keek in een kletsnat Nijverdal nog eens op zijn klokkie. ‘Tijd om af te fluiten’, dacht de jonge maar uitstekende leidsman uit Luttenberg. dNog even deze aanval afwachten en dan met de 22 acteurs onder de warme pomp. Nat tot op het draad. De sluizen boven sportpark de Gagelman stonden namelijk driekwart van het duel DES Nijverdal – Mariënberg wagenwijd open. Via een kluts kreeg de pas 18-jarige Brian Lamberink de bal gelukkig voor zijn linkervoet, hij stoomde met rechts naar het vijandelijk doel van keeper Twan Mensink op.

Beheerst en uiterst koel schoof hij het leder van Derbystar onder de lange doelman van de gastheer door, 1-2 in de 94e minuut. Voor de vorm trapte het teleurgestelde DES nog eens af maar nu vond arbiter Endeman het welletjes. De handen bij het ene RoodZwart, ditmaal in het ZwartWit, omhoog en de koppies naar beneden bij Door Eendracht Sterk. Wederom versloegen de Westerparkbewoners op eigen veld DES met minimale cijfers.

De eerste zege is na slechts twee duels een feit. We zitten derhalve perfect op schema. 3 uit 2. Niks op aan te merken. Net als vorige week kon Niels van ’t Hoog niet zijn beoogde basiself binnen de kalklijnen presenteren. Weekendje weg, wittebroodsweken en herstellende van blessures waren de diverse oorzaken. Een jeudig elftal bracht Niels op de groene grasmat in het altijd gezellige Nijverdal. De reusachtige bomen langs het prachtige hoofdveld van DES boden al snel bescherming aan het publiek. Want de weergoden hadden Nijverdal uitgekozen om daarboven in het luchtruim een waterballet van jewelste uit te voeren.

De eerste helft ging nog, het tweede bedrijf was het dweilen met de kraan open. Heerlijke omstandigheden. Je moet je dan als een voetballer als een vis in het water voelen….

Na 10 minuten voetballen hadden beide clubs al op een voorsprong kunnen staan. Maar het was vizier was nog in revisie…. Voetballend was het niet altijd bijster hoogstaand al dacht de vriendelijke en spontane fotografe in de rust tussen RoodZwart en Roodzwart daar duidelijk anders over….Heerlijk!!

Na rust had Rolf Hofsink zijn 200ste goal op de pantoffel. Eigenlijk zijn 226ste want het Mainbargse reken- en excelwonder keek deze week voor de 10e keer nog alles een keertje na. VoetbalOost heeft wat doelpuntjes van onze Legend gemist, zelfs een mail richting de wijzen van het Oosten hielp vooralsnog niet….Ach. Kein problem. Hofsink staat inmiddels op 225 goals, heeft dus allang zijn 200ste binnen, waarvan Akte!

Rolf schoot zijn jubileumgoal huizenhoog daarom maar over. Even later deed André Plaggenmars wel alles goed. Hij knalde snoeihard via onderkant lat de 0-1 binnen na 49 minuten. Het hield op met zachtjes regenen….Het regende vervolgens pijpenstelen in het meervoud. Goed voetballen werd steeds moeizamer, vroeger verkocht Jurriën Karsten nog voetbalschoenen met pinnen, nu heet dat vloeken in de kerk. De ene buikschuiver was nog mooier dan de andere.

Uitverdedigen via buitenkant lat werd zo gemeengoed. DES drong aan en kreeg loon naar werken. In de 81e minuut maakte Jochem Top de gelijkmaker die had voorkomen kunnen worden als de defensie van Mariënberg tijdig aan het opruimen waren geslagen.

De slotfase kegelde de bal alle kanten op. DES had twee goede kansen op de zege maar kreeg de bal niet achter Thijs. Zoals gezegd waar iedereen dacht aan een (terechte?) puntendeling schoot Brian Lamberink Mariënberg naar de 1-2 zege in Nijverdal. Heeeeeeeeeeeeeeerlijk. Ondanks dat er geen Bock werd geschonken in de bestuurskamer smaakte die een half uur later aan de bar van de Mainbarger minstens net zo lekker….Volgende week reist Mariënberg weer af naar Nijverdal, nu aan de andere kant van het grote dorp.SVVN is dan de gastheer op sportpark Groot Lochter…..Schieten wij weer de bock of toch de Geit? (AD)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord