SVBC verliest de 2e competitiewedstrijd tegen GKC met 5-1

Schoonebeek verliest bij KSC
30 september 2019
Hoogeveen klimt op ranglijst na zege bij VOC
30 september 2019

SVBC verliest de 2e competitiewedstrijd tegen GKC met 5-1

GKC begon veel scherper aan de wedstrijd dan SVBC. SVBC kon vandaag niet haar eigen spel spelen en ging mee in het spel van GKC. GKC speelde veel lange ballen ,vanuit de verdediging, op de aanvallers. Rond de 25e minuut gaf GKC weer een lange bal. Dit keer op aanvoerder Bjorn Schuiling. De bal leek door te glijden en een makkelijke prooi voor de keeper van SVBC Wesley Groen. Die kwam echter bedrogen uit en Groen kon de bal nog net genoeg raken om de bal over de achterlijn te laten rollen. Dit dacht iedereen teminste. Scheidsrechter Blom zag dit niet en liet het spel door gaan. Schuiling wilde de bal voor geven op Danny Kolp die helemaal vrij voor het doel stond. Echter sloeg keeper Groen de bal in eigen doel. 0-1. Even was er nog wel de twijfel of de scheidsrechter het doelpunt wel goed ging keuren. Volgens supporters langs de lijn was de bal wel achter de lijn geweest.

SVBC kon ook geen echte grote kansen creëeren. Het bleef bij een paar slappe afstandschoten. Maar in de 38e minuut kreeg SVBC de bal aan de rechterflank. De bal werd laag en strak voorgegeven en Stan Berends kon de gelijkmaker binnen schieten. 1-1. Na 46 minuten hield scheidsrechter Blom het voor gezien en floot af voor het rust signaal.

In de kleedkamer werden nog de nodige aanpassingen besproken. Zo werd linksback Mark Hogelink gewisseld voor Bram Bernsen.

In de 2e helft speelde SVBC wel ietsjes beter dan voor de rust. Aleen het spel bleed zeer onnauwkeurig. Veel balverlies op het middenveld en telkens kon GKC weer een lange bal geven. Ook werden er veel onnodige overtredingen gemaakt door SVBC. Ook in de 54e minuut werd er een vrije trap toegekend. Keeper Groen zette de muur wel goed neer maar de vrij trap van Arian Hendrikse werd van richting veranderd en keeper Groen stond op het verkeerde been en de bal rolde het doel in. 1-2 voor de bezoekers. 4 minuten later lag de bal alweer in het netje. Weer werd er een lange bal gegeven op Danny Kolp, die kwam 1 op 1 met keeper Groen en bleef rustig en schoof de bal in het doel. 1-3. In de 67e minuut voerde trainer Katoen zijn laatste  wissels door. Sander van Essen verliet het veld voor Xander Robben. Ook aanvoerder Geerts moest het veld verlaten. Marijn Roufs kwam voor hem in het veld. Deze wissels leverden nog wel 2 grote kansen op voor SVBC. Een goede aanval werd niet bekroond door Hidde Beekman. Ook kreeg Stan Berends nog een grote kans. Een goede corner werd helaas een paar centimeter over de deklat geschoten.

SVBC bleef opportunities voetballen, hierdoor liet SVBC veel ruimte achter. In de 80e minuut dacht iedereen dat er een overtreding gemaakt werd op Grieto Korthuis. Maar die pasde de bal (liggend) nog naar Rick Alting. Die bekroonde de actie van Korthuis en scoorde de 4e goal van GKC. Dit bracht de stand op 1-4.

GKC kreeg in de 90e minuut ook nog een corner. Invaller Grieto Korthuis stond tussen 2 man van SVBC maar kopte de bal toch op doel en bepaalde de einduitslag op 1-5.

SVBC weet dus weer niet te winnen van GKC. Volgende week zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden om de 3 punten in Barger-Compascuum te houden. Dan spelen we tegen Valther Boys. De formatie van Lieuwe Pals speelde vandaag niet. De uitwedstrijd tegen Weiteveense Boys werd afgelast.

Volgende week speelt SVBC dus weer een thuiswedstrijd, dan spelen we tegen Valhter Boys.

Kan SVBC volgende week de 3 punten wel behouden in eigen huis?

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord