SC Lutten niet opgewassen tegen Achilles 1894

SC Angelslo krijgt te weinig bij DKB
6 oktober 2019
Door de ogen van Bertjan Smit: WKE ’16 – vv Valthermond
6 oktober 2019

SC Lutten niet opgewassen tegen Achilles 1894

De nog ongeslagen selectie van SC Lutten speelde deze middag in Assen zijn derde competitiewedstrijd van dit seizoen. Achilles 1894 had in de eerste twee wedstrijden al fors uitgehaald en dus was het de vraag of het team van Jaap Scholing zich kon meten met deze tegenstander.

Het duel eindigde met een 6-0 nederlaag voor onze zwartwitten. SC Lutten trof een ploeg die duidelijk een maatje te groot was. Afgaande op de cijfers zou je denken dat de Luttenaren de hele wedstrijd zoek zijn gespeeld, maar daarmee zouden we het team te kort doen. In de eerste helft bood SC Lutten behoorlijk tegenstand en gaf weinig kansen weg. Naarmate de wedstrijd vorderde begon Achilles wel steeds meer het spel te dicteren. Lutten wachtte af, en probeerde af en toe uit te breken. Die tactiek resulteerde in de twintigste minuut tot een treffer van Nick Weekamp, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Het was één van de weinige keren dat SC Lutten zich aan de greep van Achilles kon ontworstelen. Zoals gezegd gaf Lutten voor de pauze weinig weg, maar ging toch de rust in met een 3-0 achterstand. Twee van die doelpunten werd gescoord via fantastische vrije trappen; van het soort waarover Ajacied Hakim Ziyech zich niet zou schamen. Misschien had een extra verdediger op de doellijn beide treffers kunnen verijdelen, maar dat zullen we nooit weten. Ook het derde doelpunt van de thuisclub was een beauty: via een aanval over links, gevolg door een geweldig schot in de rechterbovenhoek; keeper Lars Mulder toucheerde de bal nog wel, maar het was niet genoeg.

Bood SC Lutten in de eerste helft nog behoorlijk tegenstand, na de rust was Achilles heer en meester. Spaarzame Lutter aanvallen via de flanken leverden voorzetten op waar de aanvallers niets mee konden doen. Lutten kreeg nog één goede kans om de eer te redden, maar de inzet van invaller Ronald Kosse kon net door de doelman over de lat worden getikt. In de tweede helft wist Achilles wederom drie keer te scoren, met dit verschil dat de doelpunten nu wel het resultaat waren van uitgespeelde aanvallen. SC Lutten beperkte zich tot verdedigen en probeerde de schade zoveel mogelijk te beperken. Na negentig minuten precies floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Lutten had verloren van een titelkandidaat, en kan zich nu concentreren op de thuiswedstrijd tegen Hardenberg ’85 (altijd goed voor een spannend duel).

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord