Jeugdspeler Kortstam bezorgd DSC’65 eerste seizoenspunt tegen OVC’21

Westerwolde bindt ook HODO aan de zegekar
7 oktober 2019
Ook Westerwolde besteedt aandacht aan week van de Scheidsrechter
7 oktober 2019

Jeugdspeler Kortstam bezorgd DSC’65 eerste seizoenspunt tegen OVC’21

DALERVEEN – Dankzij twee treffers van A-junior Mainel Kortstam heeft DSC’65 zondag haar eerste punt weten te pakken. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen wachtte het technisch begaafde OVC’21. Een lastige pot, die uiteindelijk in 2-2 eindigde. Een verdiende score, al had de thuisploeg met dank aan een vroege 2-0 voorsprong lang zich op een driepunter.

De jonge oefenmeester Jordy Boer had zijn manschappen goed geprepareerd voor zijn eerste competitiewedstrijd op het eigen sportpark De Hoop. In de basis was onder meer een plaats weggelegd voor A-junior Mainel Kortstam. Al snel bleek dat een meer dan juiste keuze. De rappe en flegmatieke buitenspeler was in de eerste twintig minuten een plaag voor de defensie van de Ommenaren. 

Logisch ook dat de manschappen van DSC’65 hun jonge teamgenoot veelvuldig wisten te bereiken. Na een klein kwartier van inleidende beschietingen was het dan ook Kortstam die de ban brak. Hij profiteerde van moeizaam uitverdedigen, wist met een knappe schijnbeweging zijn directe tegenstander uit te schakelen en lobte het leer vervolgens fraai over de doelman in het net.

OVC, dat gedurende de wedstrijd een veldoverwicht had, leek aangeslagen na de treffer. De thuisploeg rook dat en probeerde de druk meteen op te voeren. En kort na de openingstreffer leidde dat opnieuw tot succes. Yannick de Zoete en Mainel Kortstam wisten opnieuw de defensie tot fouten te dwingen, waarna laatstgenoemde zich opnieuw vrij zag voor de doelman. Opnieuw was van plankenkoorts geen sprake bij de jonge voetballer. Met uiterste precisie wist Kortstam ook dit cadeautje uit te pakken.

Het zorgde voor een ongekende weelde bij DSC. De 2-0 voorsprong op het scorebord loog niet. Maar het was gezien de veldverhoudingen ook wel iets geflatteerd. Niettemin wisten de Ommenaren hun voetballende druk niet om te zetten in bijster veel grote kansen, al was er nog wel een vrije schotkans van dichtbij. De afzwaaier die dat opleverde mocht echter geen gevaar heten. Even had DSC’65 nog de hoop op een uitbreiding van de score, nadat Thijs Meppelink via een fraaie aanval een loopactie richting doel maakte. Helaas wist de pass van Kortstam hem net niet te bereiken.

Kort voor rust wist OVC’21 dan toch de hechte defensie van DSC’65 te verschalken. Een ietwat discutabele vrije trap binnen het strafschopgebied werd door DSC’65 nog onschadelijk gemaakt, maar de verwerking liet te wensen over. OVC’21 profiteerde en wist met een rake kopbal de achterstand te verkleinen.

Dat moment kort voor rust bracht de blauwhemden terug in de wedstrijd. Waar DSC’65 zich in de eerste helft nog met een aantal fraaie aanvallen wist te tonen, bleek in het tweede bedrijf vooral de verdedigende taak leidend. Al bleven counters gevaarlijk. De druk van OVC bleef echter onveranderd groot, maar net als in het eerste bedrijf bleek de thuisploeg als een hecht collectief te verdedigen, waarmee de 2-1 stand lang gehandhaafd bleef.

Terwijl bij de thuisploeg het geloof in de drie punten groeide, ging het vier minuten voor tijd toch nog mis. Opnieuw werd een vrije trap niet helemaal goed verwerkt. De opnieuw ingebrachte bal kwam uiteindelijk bij de tweede paal voor de voeten van een oplettende Ommenaar die het leer nu wel achter de uitstekend opererende doelman Dennis Schiphorst Haalweide wist te werken. 

In het restant leken beide ploegen zich tevreden te stellen met een puntendeling. Het bleef dus ook bij 2-2, waarmee DSC’65 na de nipte verliespartij in de openingswedstrijd het eerste punt van de competitie wist te pakken. OVC – dat een wedstrijd meer speelde – vergaarde haar vierde punt. Volgende week wacht DSC’65 een uitwedstrijd tegen Titan. OVC’21 ontvangt dan Zwartemeerse Boys.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord