SVBC verliest tegen Valther Boys met 1-2

Schoonebeek laat punten liggen bij VIOS (O)
7 oktober 2019
Westerwolde bindt ook HODO aan de zegekar
7 oktober 2019

SVBC verliest tegen Valther Boys met 1-2

Net als vorige week tegen GKC begon SVBC veel te slap aan de wedstrijd.

In de 24e minuut kreeg Valther Boys een vrije trap. De vrije trap werd genomen door de aanvoerder van Valther Boys. De vrije bal werd goed ingeschoten en zo kwam de selectie van Lieuwe Pals op voorsprong. 0-1. SVBC kon tot de 35e niet veel kansen afdwingen. Maar in de 36e minuut stak Hidde Beekman Davey Geerts weg en zo kon Davey Geerts alleen door kopen naar het doel van Valther Boys. Geerts bleef rustig en schoof de bal achter keeper Mestemaker. 1-1. Het was na de gelijkmaker een evenwichtige wedstrijd. Maar in de 44e minuut onderschepte Bram Bernsen de bal en hij wilde Vincent Feringa inspelen maar de bal was te zacht gespeeld en werd onderschept door Dean Beijersbergen. Die kon nu richting het doel van SVBC lopen en Beijersbergen schoot Valther Boys weer op voorsprong. 1-2.

In de 2e helft veranderde het spelbeeld een klein beetje. SVBC vocht zich wat meer in de wedstrijd. Invaller Jorn Ahlers kreeg in de 65e minuut de bal en liep alleen richting het doel van Valther Boys, alleen keeper Mestemaker kon Ahlers nog stoppen. Dit deed hij ook, Mestemaker maakte een overtreding op Ahlers. Een vrije schop voor SVBC, en omdat Ahlers een duidelijke scoringskans werd ontnomen toonde scheidsrechter Koops de rode kaart voor keeper Mestemaker. Nu moest er een veldspeler de handschoenen aantrekken. De vrije trap leverde trouwens geen doelpunt op. SVBC creëerde nog wel een aantal kansen maar de inval keeper hield zijn doel schoon.

Na het laatste fluitsignaal van de heer Koops vierde Valther Boys feest want zij wisten de wedstrijd te winnen met 2-1.

SVBC verliest wederom in de nog zo prille competitie. Door dit resultaat staat SVBC op de 8e plaats met 3 punten uit 3 wedstrijden.

Volgende week zondag wordt de uitwedstrijd tegen De treffer’16 gespeeld. Weet SVBC de 3 punten mee te nemen uit 2e Exloermond?

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord