Westerwolde bindt ook HODO aan de zegekar

SVBC verliest tegen Valther Boys met 1-2
7 oktober 2019
Jeugdspeler Kortstam bezorgd DSC’65 eerste seizoenspunt tegen OVC’21
7 oktober 2019

Westerwolde bindt ook HODO aan de zegekar

Evenals twee weken geleden, toen Weerdinge in eigen huis met een duidelijke nederlaag naar huis werd gestuurd, wist Westerwolde ook haar tweede competitiewedstrijd winnend af te sluiten. Op sportpark ’t Hoge Bos in Hollandscheveld werd eveneens promovendus HODO op een 3 – 2 nederlaag getrakteerd. Het was een fraaie overwinning voor de Vlagtwedders welke voor een groot gedeelte op karakter werd afgedwongen. Qua spelverhouding hielden de ploeg zich deze middag behoorlijk goed in evenwicht, maar Westerwolde trok uiteindelijk aan het langste eind door één doelpunt meer te scoren dan hun tegenstander, die het laatste half uur met tien man verder moesten. Grote man van de kant van Westerwolde was spits Joan Solano, die met drie prima treffers nu ook topscorer is van de derde klasse C.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd, waarbij het opviel dat de ploeg van trainer André Blom vaak goed verzorgd voetbal speelde. Maar Westerwolde kon zich in het eerste bedrijf andermaal uitleven middels hun ijzersterke wapen door vanuit de omschakeling via snelle counters de verdediging van de Drenten behoorlijk onder druk te zetten. Jammer was het dat de Vlagtwedders op deze manier en gedurende de gehele wedstrijd niet alleen tegen elf (en later dus tien) spelers van HODO speelden, maar ook vaak de assistent-scheidsrechter van de thuisploeg onterecht op hun weg vonden. Voor de beste man was het niet altijd even duidelijk dat het moment van spelen bepalend is voor het al dan niet buitenspel staan. Voor scheidsrechter Bijkerk, die de wedstrijd naar behoren tot een eind bracht, was het niet altijd even gemakkelijk het vlagsignaal op juiste waarde te schatten. Toch was het Westerwolde dat in de 15e minuut vanuit een nu wel onberispelijk counter op voorsprong kwam. Op rechts glipte René v.d. Laan op volle snelheid langs zijn tegenstanders en gaf daarna een voorzet op maat op Joan Solano. Koelbloedig schoof laatstgenoemde de bal achter de goalie van HODO. Lang mocht Westerwolde niet van de voorspong genieten, want in de 25e minuut was het Jorny Otten die vanuit een corner de bal getimed diagonaal achter doelman Hebers kopte: 1 – 1. In dat deel van de wedstrijd was HODO de bovenliggende partij, maar tot scoren kwamen de Hollandschevelders niet. Nadat René v.d. Laan in de laatste tien minuten van dit bedrijf al een keer onterecht werd teruggefloten wegens buitenspel, wisten hij en Joan Solano in de 45e minuut de buitenspelval wel te omzeilen en konden de gasten met een  kleine voorsprong de thee opzoeken: 1 – 2.

In de tweede helft een iets sterker Westerwolde. Ommekeer in de wedstrijd was misschien wel dat na ongeveer vijftien minuten spelen HODO-speler Jeffrey van Veen met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Daar waar velen dachten dat de pittige overtreding met een gele kaart zou worden afgedaan, presenteerde arbiter Bijkerk hem op een rode prent. Een kleine tactische omzetting van trainer van Ravenhorst zorgde ervoor dat de in dit bedrijf grotendeels vanaf rechts opererende Elroy v.d. West in de 64e minuut een afgemeten voorzet bij de tweede paal kon neerleggen. De doelman van HODO pareerde de door René v.d. Laan ingeschoten bal keurig, maar de afgeketste bal werd door opnieuw Joan Solano beheerst binnen getikt: 1 – 3. HODO zat niet bij de pakken neer en probeerde uit alle macht de aansluitingstreffer te forceren, hetgeen hen in de 75e minuut met tien man dan ook lukte. Andermaal zag de verdediging van Westerwolde er bij een standaardsituatie niet goed uit en kon Patrick Timmerman namens HODO de bal eenvoudig bij de tweede paal binnentikken: 2 – 3. Solano had daarna in de 78e minuut zelfs een vierde treffer op zijn schoen, maar oog in oog met de doelverdediger van HODO faalde hij dit keer. Gescoord werd er daarna niet meer en dus stapte Westerwolde ook in haar tweede competitiewedstrijd van het seizoen als winnaar van het veld. Jammer, maar niet heus, was het dat Solano de wedstrijdbal niet mee naar huis mocht nemen ……

Door deze fraaie zege kan Westerwolde de komende week in alle rust toewerken naar de eerste van een reeks te spelen derby’s in deze nog prille competitie. Op De Barlage in Vlagtwedde is dan streekgenoot Bellingwolde te gast. Mede door het flitsende begin van de competitie kan het team van trainer Lars van Ravenhorst in alle onbevangenheid de Bellingwolder formatie tegemoet treden. Dit en de verhouding op de ranglijst staan dan ook vast en zeker garant voor een boeiend treffen.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Rudolf Riks – Henri Boekelo – Martin Boer – Peter Beens (77e min. Jeremy Hekman) – Mark Geukes (65e min. Jarno v.d. Laan) – Frank Riks – Kevin v.d. Laan – Elroy v.d. West – René v.d. Laan (78e min. Ben Ophof) – Joan Solano

Scheidsrechter: dhr. J. Bijkerk

Amusementswaarde: 7,5

Toeschouwers: 125

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord