Weekend van het amateurvoetbal

Vanaf 19 oktober verkrijgbaar: FC12 Magazine – editie najaar 2019
8 oktober 2019
Samenvatting Hoogeveen zaterdag – Avereest
13 oktober 2019

Weekend van het amateurvoetbal

Dit weekend: ‘Het weekend van het amateurvoetbal’. Stuur ons jouw foto’s vanaf de Nederlandse velden toe!

Sinds enkele jaren is de ‘Non League Day’ een begrip in het Engelse voetbal. De zaterdag na het sluiten van de transfermarkt staat in het teken van voetbal uit de lagere divisies. Op ‘Non League Day’ is het de bedoeling dat voetballiefhebbers niet naar de grotere, maar juist naar de kleinere clubs uit hun omgeving gaan. Het liefst op het vijfde óf zelfs nog onder de non-League, het amateurvoetbal.

Lekker ouwehoeren langs de lijn, een kaartje voor weinig, geen hoge, moderne tribunes maar slechts omheining of een oude staantribune. Fysiek voetbal op knollenvelden met critici langs de lijn die het eigenlijk altijd beter weten. Geen Arsenal in een gigantische betonnen bak tegen het grote geld van Manchester City, maar op bezoek bij Chippenham Town, Concord Rangers of East Thurrock United.

Omdat in Nederland zowel op zaterdag als op zondag gespeeld wordt, hebben we er in 2017 voor gekozen om het ‘Het weekend van het amateurvoetbal’ te noemen.  ‘Vlak voor de wedstrijd binnenkomen, snel een bak koffie halen en anderhalf uur langs het veld staan om te kijken hoe de plaatselijke helden het doen’. Ook dit jaar weer op de Nederlandse velden!

Als we in Nederland afspreken dat we dit jaar op 12 en 13 oktober nu eens massaal de amateurvelden opzoeken. Lekker in de buurt: Tweede divisie, derde klasse of zelfs reserve vierde klasse. Eigenlijk maakt het niet uit. Laten we met zijn allen deze dagen in het teken zetten van het amateurvoetbal in Nederland. De voetbalverenigingen in het zonnetje zetten en de kassa daar laten rinkelen. Met eigen ogen zien hoe een pupil van de week zijn solo tegen de touwen schiet, de bewondering voor de koffiedames die iedere week paraat staan, het eindeloze gemekker op de scheidsrechter aanschouwen en zien hoe een prachtige voorzet huizenhoog over het vangnet wordt geschoten! Uiteraard massaal uitproberen hoe de gehakbal van de club smaakt en na de wedstrijd gezamenlijk de kantine in om de derde helft te vieren.

Wekelijks zetten talloze clubmensen zich in om ervoor te zorgen dat de velden optimaal zijn, de scheidsrechters geregeld zijn en de bardiensten ingevuld worden. Laten we deze mensen juist op deze dagen in het zonnetje zetten.

FC12 Magazine daagt alle voetbalverenigingen en voetballiefhebbers in Nederland uit om mee te doen aan het ‘Weekend van het Amateurvoetbal’, met de hashtag #weekendvanhetamateurvoetbal.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord