NKvvProtos op tournee

SC Lutten wint verdiend van Hardenberg ’85
13 oktober 2019
Protos komt tekort tegen CEC
13 oktober 2019

NKvvProtos op tournee

De teams JO13 en JO15 van voetbalvereniging NKvvProtos, een samenwerkingsverband tussen NKVV  Dalerpeel en vv Protos uit Steenwijksmoer, gaan over hun grenzen heen. Beide elftallen nemen in 2020 namelijk deel aan een buitenlands avontuur in de vorm van een internationaal toernooi. Het betreft hier de SFG-Cup 2020, welke wordt gehouden in Niederaula (Hessen) in de regio Bad Hersfeld te Duitsland. Dit toernooi vindt plaats van 29 mei t/m 31 mei 2020.

“Internationales Jugend-Fußballturnier. Interessante Gegner, spannende Spiele, ein buntes Rahmenprogramm und vieles mehr – erwartet euch beim SFG-CUP 2020.”
De organisatie van deze reis is handen van de leiders en toernooi leiding. In totaal zullen er 24 jeugdspelers en 10 begeleiders deze buitenlandse ervaring gaan beleven. Na een reis van zo`n vier tot vierenhalf uur zullen ze aankomen bij hun onderkomen in het hotel te Fulda, op zo`n 25 minuten van de toernooi locatie.

Het toernooi…

Meer dan 1000 deelnemende teams hebben de afgelopen  zes  jaar deelgenomen aan het toernooi. Teams uit heel Europa uit 14 verschillende landen. Een waar internationaal gebeuren. Er wordt uitsluitend gespeeld onder leiding van scheidsrechters van de Duitse voetbalbond DFB. Op de zaterdag opent het toernooi middels het spelen van alle volksliederen, waaronder dus dit jaar ook het Wilhelmus.

Doelpuntenfonds…

Om deelname aan het toernooi financieel mogelijk te maken, zullen de spelers zelf een deel van de kosten dragen. Deze kosten zijn met name voor de huisvesting, vervoer en de algemene toernooikosten. De organisatie wil dmv acties deze kosten zo laag mogelijk houden. Als eerste zullen de spelers van beide teams zich inzetten voor een zogenoemd Doelpuntenfonds.

Voor meer informatie over het toernooi bezoekt u de website www.sfg-turniere.de/nederlands 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord