Onnodig Verlies Mariënberg tegen ON!

Samenvatting Hoogeveen zaterdag – Avereest
13 oktober 2019
SC Angelslo thuis hard onderuit tegen VHK (0-6)
13 oktober 2019

Onnodig Verlies Mariënberg tegen ON!

Roodzwart krijgt deksel flink op de neus

Tuurlijk, verliezers hebben na afloop altijd excuses. Maar winnaar ON uut Almelo had echt geen beter plan dan de Westerparkbewoners. Wat ik oe brom! Echt nie…..

Mariënberg boekte afgelopen zaterdag een totaal onnodig verlies tegen het op papier sterkere Oranje Nassau. Gezien de kansenverhoudingen had de thuisploeg minimaal verdiend om gelijk te spelen, eigenlijk gewoon verdiend om te winnen. Maar ja, het draait in het voetbal nog altijd om het benutten van de kansen, het maken van doelpunten. Dat verzuimden de Mariënbergers, bovendien legden wij de twee doelpuntenmakers geen strobreed in de weg toen zij de 0-1 en de uiteindelijke 1-2 tegen de touwen werkten. Tweemaal een bal in de vijf en apatisch keken wij toe….Jammer, doodzonde. Want door onze roodzwarte gekleurde bril hadden wij gewoon de 3 punten thuis moeten houden. Waarvan Akte!

Allemaal leuk en aardig, spelen in historische shirts. Niks geen roodzwarte strepen meer maar gewoon een rood shirt, zwarte broek en zwarte kousen. Een mooi stukje nostalgie waaierde over het Westerpark, vooral de oudere toeschouwer sprak het enorm aan. Echter, je koopt er bij Telman geen brood voor….

Na 2 x 45 minuten onder uitstekende leiding van scheidsrechter Ron Steen uit Hengelo stonden wij gewoon met lege handen…. Vooral voor rust zat het pijnpunt bij Mariënberg. Minimaal twee keer had het net moeten bollen achter de keeper van het altijd goedgemutste ON uut Almelo…. Ditmaal geen Bokma in de 3e helft maar de kater was er sowieso. Het lukte de voorwaartsen van Mariënberg niet om af te drukken. Soms ook gewoon domme pech!

Na rust was het bij notabene de eerste mogelijkheid voor ON meteen raak. Een lesje in effectiviteit optima forma, in plaats van voor te staan stonden wij na 48 minuten achter met 0-1. De veerkracht bij de jonge ploeg van trainer Niels van ’t Hoog was mooi om te zien. Er werd op een kletsnat veld gestreden voor elke meter, oude tijden herleefden of kwam dat toch door die nieuwe ‘oude’ shirts….? Zeg het maar.

Twintig minuten voor tijd schoot Erjan Lamberink beide ploegen weer op gelijke hoogte, al kreeg het daar ondermeer wel de hulp van de doelman van ON van. Het schot van Erjan leek houdbaar… Hierna werd het een duel van bijna alleen maar bijna’s….Enkele keren leek Mariënberg op voorsprong te komen maar bijna telt niet hè….Neuh, niet echt. Vlak voor tijd kreeg het genadeloos de deksel op de roodzwarte neus!! Auw….Dat doet zeer!

Voetbal is soms keihard. Wederom niet adequaat ingrijpen in de vijfmeter, ditmaal mocht Thijs dit zich aanrekenen, was het invaller Thijs Hindriks die van amper twee meter ON naar de overwinning schoot. Kan ook met het hoofd zijn geweest…. Onnodig! Nogmaals echt onnodig!  Het 1-2 verlies tegen ON had niet gehoeven. Maar Mariënberg kreeg een wijze les te verwerken, eentje die volgende week bij de School in Hengelo duidelijk anders zal moeten worden ingevuld.

Huiswerk genoeg derhalve. Ach, geen man overboord. Er zijn nog 22 duels resterend, kan nog van alles gebeuren.

(AD)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord