SC Lutten wint verdiend van Hardenberg ’85

SC Angelslo thuis hard onderuit tegen VHK (0-6)
13 oktober 2019
NKvvProtos op tournee
13 oktober 2019

SC Lutten wint verdiend van Hardenberg ’85

De eerste derby dit seizoen voor SC Lutten werd op een nat hoofdveld gespeeld tegen Hardenberg ’85. Het zijn doorgaans wedstrijden van teams die elkaar door en door kennen, tegen elkaar opgewassen zijn, en waarbij winst en verlies dichtbij elkaar liggen. Voor de Luttenaren was het de vraag hoe ze de forse nederlaag tegen titelkandidaat Achilles 1894 hadden verwerkt.

Aan het vertoonde veldspel te zien, zat dat wel goed. SC Lutten voetbalde fris, aanvallend en kreeg daarbij vanaf de flanken veel ruimte voor de voorzet. De beste kans in de beginfase was weliswaar voor de gasten – Lutten mocht van geluk spreken dat de Hardenberger aanvaller de bal helemaal verkeerd raakte – maar het waren de zwartwitten die zich het vaakst liet zien in het strafschopgebied van de opponent. Goede kansen voor Fons Veltink – die inmiddels verzekerd lijkt van een basisplek – en Nick Weekamp waren illustratief voor het beeld van de wedstrijd. Maar – eveneens tekenend voor de eerste helft – zij wisten het net niet te vinden.

Aanvallend had Hardenberg ’85 nog maar weinig laten zien – behalve dus dan in de eerste paar minuten – en toch kwamen zij op voorsprong. Keeper Lars Mulder liet de bal na een hoekschop uit de handen glippen, en de blauwhemden maakten dankbaar gebruik van dit cadeautje. En zo stond het na een half uur 0-1. Vijf minuten later kon de 0-2 worden genoteerd. Inleiding was een vrije trap voor de Hardenbergers. In het strafschopgebied liet de verdediging zich in de luren leggen. Een geflatteerde ruststand, maar het toonde andermaal aan dat SC Lutten het zich zowel voorin als achterin niet kan permitteren om de concentratie te verslappen. In de slotfase van de eerste helft kwam de thuisploeg nog goed weg toen een aanval van Hardenberg ’85 eindigde met een schot net voorlangs.

Na rust stelde het team van Jaap Scholing orde op zaken. Binnen een kwartier liet een furieus SC Lutten zien hoe het ook kan, en werd de 0-2 achterstand omgebogen in een 3-2 voorsprong. Hardenberg liet zich in die fase veel te ver terugzakken en gaf zo aan de Luttenaren alle gelegenheid om terug te komen.

Al in de eerste minuut na rust een grote kans voor Ronald Kosse om de aansluitingstreffer te noteren, maar bijna onmiddellijk daarna bracht Nick Weekamp wel de achterstand terug tot één doelpunt. Zijn inzet werd in eerste instantie gestuit, maar in de rebound was het wel raak: 1-2. Een paar minuten later vormde een handsbal van een Hardenberger verdediger de aanleiding tot de 2-2. De scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen, en Ronald mikte het leer keurig in de linkerhoek. SC Lutten ging op jacht naar de voorsprong en verzaakte nu niet. In de zestigste minuut verschalkte een oplettende Ewoud Altena verdediging en doelman: 3-2.

Hierna kwam de wedstrijd meer in evenwicht, maar echt grote mogelijkheden waren er nauwelijks meer in de reguliere speeltijd. Het was in blessuretijd dat beide ploegen nog een keer leken te scoren. Een bijna niet te missen kans voor Fons Veltink, op aangeven van een goed spelende Nick Weekamp, ging van dichtbij over. En vlak voor het eindsignaal leek Hardenberg ’85 alsnog langszij te komen, maar hun inzet werd in een overvol strafschopgebied koppend van de lijn gehaald.

Al met al wel een terechte overwinning voor SC Lutten.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord