Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – vv Protos

Matige eerste helft nekt DSC’65 tegen Titan
14 oktober 2019
Auti-team VV Hoogeveen zoekt nieuwe spelers en speelsters
14 oktober 2019

Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – vv Protos

Wie aan het begin van het seizoen gezegd zou hebben dat de wedstrijd uit de 4e competitieronde tussen CEC en PROTOS de wedstrijd was tussen de nummers 2 en 1 van de ranglijst op dat moment zou waarschijnlijk door mannen en/of vrouwen in witte jassen zijn meegenomen en grondig onderzocht zijn. Toch was dat de realiteit. Wanneer beide ploegen daar voor het laatst gestaan hebben weet ik niet, feit was wel dat het dus om een heuse topper ging. Qua voetbal was dat niet altijd te zien. Toch kwam er een winnaar. Dat werd CEC en dat lag mede aan het feit dat zij de laatste pass wel hadden en ook de afronding. 2-0 voor de ploeg van trainer Henri Goeree die daarmee nog steeds een 100% score heeft en alleen aan kop prijkt.

Op deze nazomerse dag, qua temperatuur, was er, zoals al gemeld, niet altijd sprake van goed voetbal. PROTOS  begon goed en probeerde met verzorgd spel Robin Soppe en Michel Overweg voorin te vinden. De oud-gedienden die niet uit de ploeg zijn weg te denken. De KNVB had de talentvolle Martin Wever als scheidsrechter aangewezen. Het is mij nog een raadsel waarom die niet hogerop fluit, maar goed. Hij kweet zich prima van zijn taak en maakte tussendoor nog contact met bekenden aan de zijlijn. De domme overtreding van Tomas Been zag hij niet en dat was voor misschien een gelukje. Het passje van Stef Smits op Overweg zag hij wel en hij zag ook dat Overweg die kans dus mistte. Een paar minuten later kreeg Ruben Bergman(CEC) geel en PRTOS dus een vrije trap op randje 16. De poging Joost Meijerink leek nergens op. Zo was de ploeg van trainer Roeland Kwint in de beginfase dus de betere ploeg, maar na zo’n 20 minuten veranderde dat. Het begon allemaal met een aantal corners die gevaarlijk werden binnen gebracht waarbij Mike Grummel er met zijn kopbal voorlangs nog het dichtst bij een goal kwam. In de 25e minuut werd het 1-0. De vrije trap die er aan vooraf ging was slecht, maar de bal werd niet helemaal weggewerkt en de door Jordy Eggengoor geplaatste voorzet werd door Michel Kingma uitstekend tegendraads ingekopt. Genoeg om keeper Tim Bakker te passeren. Misschien dat de KNVB de kaartwijze van scheids Wever niet optimaal vind voor promotie, want daar waar hij Eggengoor in de 31e minuut geel gaf had hij ook voor rood kunnen kiezen. Soppe was er simpelweg door. een gelukje voor Eggengoor dus. Zonder geluk vaart niemand wel. De eerste helft ging geleidelijk als een nachtkaars uit, want behalve een poging van de mee opgekomen Mark van de Veen voor PROTOS en twee buitenspelmomenten van CEC was de temperatuur het hoogst kwalitatief. Zo bleef het bij rust 1-0.

De tweede helft bracht Kwint Bas Smits voor Dennis Overweg. Hierdoor zakte Bram Mittendorff een linie terug. In het begin was er direct een kansje voor Soppe, maar diens noppen waren niet bestendig tegen het veld waardoor hij uitgleed, weg kans. Na een kwartier bracht Kwint Bram van der Veen, om daarna in een drie-spitsen systeem te proberen om te scoren. CEC was er dichterbij, maar Bakker pakte de ingeschoten bal van Kingma. Nog dichterbij kwam CEC bij een goal na 63 minuten spelen. Via Jos Prummel kwam de bal bij Kingma. Die behield het overzicht en vond aanvoerder Tom Rengers. Diens binnenkant voet geschoten bal was Bakker te machtig; 2-0. En eigenlijk was het dat wat de wedstrijd betrof. Het wisselen nam ook bij CEC een aanvang. Beter werd het niet en ook de pogingen van PROTOS waren ver weg van een doelpunt. Zo liep de wedstrijd richting einde en blies scheids Wever een prima laatste fluitsignaal. 2-0 winst voor de ploeg uit Emmercompascuum. Net als voor CEC geldt ook voor PROTOS dat ze deze punten in ieder geval niet kunnen afpakken. CEC gaat komende zaterdag als trotse koploper op bezoek bij de buren in Ter Apel. PROTOS ontvangt de buren uit Coevorden diezelfde avond. Wat kan zo’n klasse qua derby’s toch mooi zijn. Nu het voetbal nog.

LATER.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord