Matige eerste helft nekt DSC’65 tegen Titan

Westerwolde strijdend ten onder tegen beter Bellingwolde
14 oktober 2019
Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – vv Protos
14 oktober 2019

Matige eerste helft nekt DSC’65 tegen Titan

NIEUW-WEERDINGE – In Nieuw-Weerdinge heeft DSC’65 zondag niet voor een stunt kunnen zorgen. Titelkandidaat Titan was in eigen huis de équipe van Jordy Boer de baas. Hoewel de 3-0 uitslag anders doet vermoeden had er voor DSC’65 op basis van een puike tweede helft zeker meer ingezeten. In tegenstelling tot de thuisploeg wilde het net echter niet bollen voor de Dalerveense formatie.

Wie zondagmiddag in de rust, bij een 2-0 achterstand tegen een beter Titan, een stuiver had gegeven voor DSC’65 was misschien wel voor gek verklaard. De roodwitte thuisformatie wist de bezoekers in het eerste bedrijf met snelle en krachtige aanvallen stevig onder druk te zetten. Het resulteerde in een 2-0 voorsprong. Hoewel ogenschijnlijk voorafgaand aan de tweede goal een overtreding werd gemaakt, was die score niet onverdiend. Een paar andere doelrijpe kansen werden namelijk knap geneutraliseerd door doelman Schiphorst Haalweide en zijn defensie. Daar tegenover wist DSC’65 in het eerste bedrijf niet veel in te brengen. Al was de behendige Mainel Kortstam na een fraaie actie dichtbij een treffer. Zijn inzet ging echter voorlangs. Een schot van Quinten de Zoete vloog in de kruising, maar wel aan de verkeerde kant van het net.

De wedstrijd leek na 45 wel beslist, maar DSC’65 dacht daar anders over. Als een herboren elftal vocht het zich in de tweede helft terug in de wedstrijd. De rollen waren plots omgedraaid. Nu was het DSC dat Titan onder druk zette. De thuisploeg wist enkel nog gevaar te stichten uit rappe uitbraken. DSC draaide de duimschroeven aan om zo een snelle aansluitingstreffer te forceren. Jansen waren daarvoor zeker. Zo schoof captain Sander Schiphorst Haalweide een bal rakelings naast en lag de doelman na een fraaie actie van Thijs Meppelink een treffer in de weg.

Toch ebde het geloof in een fraai resultaat niet weg. Uit een scrimmage wist Boris Luttikhuizen bij zijn rentree na lang blessureleed de doelman wel te passeren. Nu was het echter een verdediger die ternauwernood het leer over het eigen doel wist te werken. Tot aan de laatste minuut bleef DSC strijdbaar. Een doelpunt viel er nog wel, maar aan de andere kant. De leidsman besloot de bal op de stip te leggen na een duel tussen een aanvaller en doelman Dennis Schiphorst Haalweide. Laatstgenoemde wist het leer van de voet te plukken, maar de arbiter oordeelde dat dit niet reglementair was gebeurd. Daardoor mocht Titan ook nog de 3-0 maken, waarmee de wedstrijd met twee gezichten een geflatteerde uitslag kreeg.

Volgende week ontvangt DSC’65 thuis Schoonebeek.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord