Westerwolde strijdend ten onder tegen beter Bellingwolde

Schoonebeek pakt eerste driepunter tegen Balkbrug
14 oktober 2019
Matige eerste helft nekt DSC’65 tegen Titan
14 oktober 2019

Westerwolde strijdend ten onder tegen beter Bellingwolde

In een wedstrijd, die een grote publieke belangstelling kende, moest Westerwolde zondagmiddag in de eerste van een reeks derby’s die dit seizoen op het programma staan haar meerdere erkennen in Bellingwolde. Na negentig minuten voetballen onder leiding van scheidsrechter Leuning uit Tynaarlo stond er een 3 – 1 overwinning voor Bellingwolde op het scorebord, dat daardoor van de dertiende naar de tiende plaats klom op de ranglijst. Westerwolde daarentegen zakte twee plaatsen en neemt nu de vijfde positie in. Al met al was het een verdiende overwinning voor de ploeg van trainer Arends die volgens insiders de beste wedstrijd tot dusver van dit seizoen speelde.

De wedstrijd van deze middag begon nagenoeg identiek aan het duel van Westerwolde vorige week in Hollandscheveld tegen HODO. De eerste tien minuten een beter combinerende tegenstander, maar tegelijkertijd veel dreiging van Westerwolde richting doelman Klungel van Bellingwolde middels haarscherpe counters. En in de tiende minuut dan ook een doelpunt van Westerwolde op dezelfde manier als in de voorgaande wedstrijd. Met een prachtige dieptepass werd René v.d. Laan op rechts weggestuurd en de door hem keurig tussen de doelverdediger en verdediging neergelegde bal werd met een technisch hoogstandje door Joan Solano fenomenaal tot doelpunt gepromoveerd: 1 – 0. Daarna was het vooral Bellingwolde wat de klok sloeg. Westerwolde kon nog zo’n twintig minuten tegenhouden eer Jeffrey v.d. Veen met een droge, harde knal van ongeveer een meter of vijfentwintig doelman Hebers van Westerwolde het nakijken gaf: 1 – 1. Nog voor het rustsignaal van de bekwaam leidende arbiter Leuning kwamen de grensbewoners nog op voorsprong. Op vrij simpele manier werd het rechterverdedigingsblok van Westerwolde uitgespeeld, waarna de bal keurig binnen de vijfmeter voor het doel werd gelegd. Voor Kevin Rosevink was het een koud kunstje het leer daarna  in de 34e minuut binnen te tikken: 1 – 2. Westerwolde bleef strijden voor een beter resultaat, maar wist tot het laatste fluitsignaal van het eerste bedrijf niet meer die dreiging op de kunstgrasmat te leggen die de ploeg van trainer Lars van Ravenhorst in de eerste twee competitiewedstrijden wel kenmerkte.

Ook in de tweede helft probeerde Westerwolde uit alle macht de gelijkmaker te forceren, maar moest tevens inzien dat Bellingwolde ook nu beschikte over het betere veldspel. En toen Bellingwolde in de 60e minuut op een 3 – 1 voorsprong kwam was het pleit beslecht. De over links opgerukte aanvoerder Lesly Korte omzeilde beheerst een inglijdende verdediger van Westerwolde en verschalkte daarna in de korte hoek zowel de verdedigers als doelman Hebers van Westerwolde: 1 – 3. In het resterende half uur golfde het spel voortdurend op en neer en voor beide ploegen vielen er nog enkele grotere en kleinere kansen te noteren. Van de kant van Westerwolde had een prachtig afstandsschot van Mark Geukes, dat op de lat uiteenspatte, een beter lot verdiend. Maar ook Westerwolde moest verdedigend alle zeilen bijzetten om niet meer tegentreffers te incasseren, hetgeen met enig kunst en vliegwerk lukte. Gescoord werd er dus niet meer en derhalve konden de Bellingwolders met een luid bejubelde overwinning het veld verlaten en dit gelukkig in goede, onderlinge harmonie met de thuisploeg.  

Door deze nederlaag mag worden geconstateerd dat heel Westerwolde weer met beide benen op de grond staat en dat er in de nog vele resterende wedstrijden met de nodige energie geknokt moet worden om de nodige punten binnen te halen. Maar na de kleine deceptie van deze zondagmiddag kunnen er geen verwijten worden gemaakt dat er niet met de nodige inzet is gestreden. Wel kan worden vastgesteld dat het voetballend vermogen van de ploeg nog wel enige opwaardering kan gebruiken. Volgende week in en tegen Erica kan worden getoond hoe de vlag er daadwerkelijk bijhangt.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Rudolf Riks – Henri Boekelo – Rik te Velde – Peter Beens (70e min. Jeremy Hekman) – Mark Geukes – Frank Riks – Kevin v.d. Laan – Elroy v.d. West – René v.d. Laan – Joan Solano

Scheidsrechter: dhr. R. Leuning (die na afloop van de wedstrijd van de kant van Westerwolde een klein presentje kreeg in het kader van de “Week van de scheidsrechter”)

Amusementswaarde: 7

Toeschouwers: 175 Met dank aan Bé Eelsing voor zijn mooie beschikbaar gestelde foto’s

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord