Ali Grote Winnares duel Wilhelminaschool – Mariënberg

Samenvatting SCD’83 – Hoogeveen zaterdag
20 oktober 2019
Jeugdafdeling VV Hoogeveen maakt volgende stap
20 oktober 2019

Ali Grote Winnares duel Wilhelminaschool – Mariënberg

(RoodZwart geeft zege wederom uit handen….)

Nadat arbiter Paul van Koolwijk na bijna 100 minuten voetballen op sportpark de Vikkerhoek in Hengelo voor het laatst op zijn fluit had geblazen en de (kruit)dampen waren opgetrokken stond er een zwaar bevochten 1-1 gelijkspel op het niet aanwezige scorebord. Ditmaal geen (te) lange grassprieten, wij speelden gewoon op kunstgras. Na een redelijke tamme eerste helft met hier en daar wat spelers die dachten verbaal verhaal te moeten halen was het tweede bedrijf een heerlijk voetbalgevecht om naar te kijken. Met bijna alle ingredriënten die met 180 graden in de snelkookpan werden gedeponeerd!

Niet altijd goed voetbal, soms gewoon slecht. Soms heerlijke combinaties, een werkelijk prachtige kopgoal van André Plaggenmars en wederom een misverstand in de defensie van de roodzwarten. Als je alle minnen en plussen bij elkaar aftrok en/of optelde was na afloop Ali Schutten, de praatgrage gastvrouw van onze gastheer Wilhelminaschool, en onze eigen moppentapper de grote winnaars. Na afloop was het goed kersen eten, zekers met de scheidsrechter uit het mooie Gelderland….. Het is maar net door welke (gekleurde) bril je wilde kijken. Die van ons gezien, immer roodzwart geverfd, lieten wij dom twee punten liggen in Hengelo. Laat het een wederom een wijze les zijn. De wedstrijd is niet gespeeld als de tegenstander in de slotfase alsnog met 10 man komt te staan. Hopelijk valt de blessure mee….Beterschap van onze kant. Rust en gogme is dan geboden, slim een wedstrijd uit voetballen ook….. Nu kwam de thuisploeg, zij het uitermate gelukkig, of in onze ogen zeer ongelukkig nog op gelijke hoogte. Thijs riep : Kop maar terug….Roy deed het ook maar had niet gezien dat Thijs al bijna achter ‘m stond. De bal leek zomaar de goal in te stuiteren….in alle hectiek belandde het leder op de paal, Thijs probeerde de bal weg te werken maar stompte de bal ongelukkig tegen de spits van Wilhelminaschool aan die niet eens wist dat hij de gelijkmaker produceerde… Wederom een kadootje die de tegenstander met alle liefde uitpakte….Na vorige week ging Mariënberg weer in reprise, nu reste ons nog een punt, vorige week was dat nog een bittere nederlaag.

De neutrale toeschouwer zal zeggen dat de remise de verhoudingen binnen het veld uitstekend weergaf. Feit blijft gewoon dat een zege tot de mogelijkheid had kunnen, misschien wel moeten behoren.

Pas na 40 minuten voetballen in Hengelo noteerde wij de eerste kans voor de roodzwarten. Het schot van Erjan Lamberink spatte uitéén op de vuisten van de keeper van de School.

Na de thee konden de supporters uit Mariënberg snel juichen. Uit een cornerbal van Rolf Hofsink kopte André Plaggenmars na zeven  minuten snoeihard raak vanaf de elfmeter, 0-1. Even later verzuimden de voorwaartsen om de 0-2 aan te tikken. Hierna hield Thijs Altena zijn ploeg op de been met een puike redding, niet veel later schreeuwde heel Wilhelminaschool om een penalty en ontsnapte de Westerparkbewoners amper een minuut later wederom aan de gelijkmaker.

In de 82e minuut kwam de School op de al reeds hierboven beschreven gelijkmaker… Twee kansen en zeven minuten later was het helaas niet de bevrijdende 1-2 maar bleef de teller steken op 1 doelpuntje voor Wilhelminaschool en Mariënberg. Vervolgens ging de moppentrommel open, deed Ali weer van zich spreken en zag een vader een aanstaande vader lekker happen in een hamburger.

Ondanks een punt was het sowieso een mooie dag. Tot de volgende keer Ali!

(AD)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord