DSC’65 is thuis Schoonebeek de baas

Westerwolde mist op een jaar na zege op sc. Erica
24 oktober 2019
Gehavend ZZVV ten onder in Coevorden
24 oktober 2019

DSC’65 is thuis Schoonebeek de baas

DALERVEEN – DSC’65 heeft zondag haar eerste zege van het seizoen behaald. Op het eigen sportpark De Hoop werd Schoonebeek met 1-0 aan de kant gezet. De ploeg van Jordy Boer maakte het zich echter lang moeilijk en wist pas tien minuten voor tijd de beslissing te forceren. Net als twee weken terug was Mainel Kortstam de gevierde man. De buitenspeler wist na een fraaie actie de doelman te passeren.

Voorzichtig krijgt de wedstrijd tussen DSC’65 en Schoonebeek trekjes van een klassieker. De groenwitten en roodgroenen stonden de afgelopen seizoenen namelijk steevast op het programma. Meestal leveren de duels tussen de streekgenoten het publiek een gezonde dosis spanning op. Dat was ook nu weer het geval.

Het eerste kwartier ging gelijk op, met mogelijkheden aan beide kanten. De beste was voor Lars de Jonge. Namens DSC’65 wist hij na een mooie aanval de bal echter niet tussen de palen te krijgen. Het leek het sein voor DSC’65 om het initiatief te nemen. De thuisploeg trok de wedstrijd naar zich toe en Schoonebeek bleef zoekende. 

Een nieuwe kans op de openingstreffer diende zich niet veel later aan. Sander Schiphorst Haalweide zag de doelman iets te ver voor zijn goal staan en probeerde hem met een fraaie boogbal te verschalken. De captain van DSC’65 had het geluk echter niet aan zijn zijde zondag. Zijn lob belandde op de onderkant van de lat en stuiterde het veld weer in. 

Kansjes bleven komen, maar het vizier stond niet op scherp. En toen dat wel het geval was bij een mooie vrije trap van Thijs Meppelink lag de puik acterende doelman in de weg.

Doordat DSC’65 het veldoverwicht niet in een voorsprong wist uit te drukken bleef de spanning aanwezig en hield ook Schoonebeek hoop op een goede uitslag. In de tweede helft werd de wedstrijd minder aantrekkelijk voor het publiek, maar de spanning maakte veel goed. Het overwicht van DSC was iets minder, maar na een kwartier kreeg het de uitgelezen kans om dan toch de score te openen. Lars de Jonge werd omver geduwd in de zestien en de leidsman legde de bal op de stip. Een buitenkans voor captain Haalweide, maar opnieuw had hij het geluk niet aan zijn zijde. Weer lag de doelman van Schoonebeek een doelpunt in de weg.

Kort daarop kreeg Haalweide nog een goede kans, maar deze keer vloog de bal over het doel. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam een bloedeloos gelijkspel steeds dichterbij. Simpelweg omdat DSC’65 de kansen niet in een doelpunt wist om te zetten. Maar de ploeg kreeg uiteindelijk toch loon naar werken. Een fraaie loopactie van Mainel Kortstam bracht hem alleen voor de doelman, een klein tikje was voldoende om de uitstormende goalie te verschalken. Het maakte de jonge voetballer centrum van de feestvreugde. Complimenten waren er vanuit de leidsman terecht ook voor de oprechte grensrechter van Schoonebeek, die de vlag omlaag hield.

In de slotfase leek Schoonebeek toch wat van haar tanden te laten zien. Het slotoffensiefje leverde nog bijna de gelijkmaker op. DSC’65 dankte echter doelman Dennis Schiphorst Haalweide, die met een katachtige reflex de beste kans van de wedstrijd voor Schoonebeek tot hoekschop degradeerde. Daarmee kreeg DSC’65 uiteindelijk wat het verdiende, drie punten. 

Volgende week gaat DSC’65 op bezoek bij koploper Sweel.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord