Sc Lutten en BSVV in evenwicht

Protos en Raptim in balans
20 oktober 2019
SC Angelslo puntloos uit bij Vitesse 63
24 oktober 2019

Sc Lutten en BSVV in evenwicht

Afgelopen zaterdag reisden selectie en supporters van SC Lutten naar sportpark De Spil in Bovensmilde, voor het duel tegen BSVV.

Deze geelzwarte formatie eindigde de afgelopen jaren steevast in het rechterrijtje maar weet zich nog steeds te handhaven. Op papier geen moeilijke klus misschien, maar het elftal van Jaap Scholing werd een half jaar geleden nog met een forse nederlaag naar huis gestuurd. BSVV is niet alleen een fysiek ingestelde ploeg, maar trekt zich ook graag terug op de eigen helft, wachtend op een fout van de tegenstander.

Die tactiek paste de thuisploeg ook deze middag toe. Afgezien van een speldenprik direct in de eerste minuut, liet BSVV het initiatief aan SC Lutten. Maar behalve twee goede scoringskansen – spits Robert Gerritse kopte de bal in de vierde minuut op de lat, en na een klein half uur ging een inzet van Ewoud Altena voorlangs het doel – was de eerste helft niet bijster interessant. SC Lutten liet de bal veelvuldig (achterin en op het middenveld) rondgaan, maar erg spannend werd het niet. BSVV vond het allemaal wel goed, en liet zich nauwelijks zien voor het doel van keeper Lars Mulder. Vlak voor het rustsignaal moest de Lutter doelman handelend optreden, ten koste van een hoekschop.

De tweede helft werd het meer een wedstrijd. Nu was de eerste aanval voor SC Lutten, via een corner die door David Koopman net naast werd gekopt. Het antwoord van BSVV volgde een later, met een prima afstandsschot dat maar net over de lat zeilde. En daarmee was de toon gezet naar een best wel onderhoudende tweede akte. In de voorhoede heeft BSVV een paar handige voetballers. Eén van die aanvallers leek de Lutter verdediging met een individuele actie te verschalken, en werd op onregelmatige wijze gestuit. De toegekende strafschop werd benut en zo stond het na een uur spelen toch wel enigszins verrassend 1-0. Vlak daarna leek SC Lutten ook te scoren – via een kopbal – maar de doelman werd hierbij teveel gehinderd en dus ging het feest niet door.

De zwartwitten leken van slag door deze achterstand. BSVV rook zijn kansen en begon meer aan te dringen. Daardoor werd het een echte wedstrijd met een paar goede mogelijkheden voor beide teams – een schot van verdediger Jan v.d. Berg ging maar net naast – vooral ook omdat SC Lutten soms onnodig ruimte gaf aan de tegenstander. De Lutter formatie leek niet in staat om een bres te slaan in de verdediging, totdat invaller Sander Scholten zijn ploeg tien minuten voor tijd met een schitterend doelpunt op gelijke hoogte bracht. Ineens was er die halfhoge pass naar David Koopman; hij verlengde de bal in één keer naar Sander, die met een kopbal het net vond: 1-1.

Maar achterin bleef het oppassen. Twee verdedigers van SC Lutten werden het bos ingestuurd door een aanvaller, maar diens inzet eindigde in de handen van keeper Lars. En vlak voor het eindsignaal kwam Lutten wel heel goed weg, toen een laag schot via Lars op de lat caramboleerde. Ook de zwartwitten hadden via gelegenheidsspits Sander nog kans om te scoren, maar zijn kopbal met het achterhoofd ging net naast het doel.

Beide teams konden leven met het gelijke spel.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord