SVBC speelt gelijk tegen JVV met 2-2

Wondersloffen Margaritha schieten Hoogeveen langs MSC
24 oktober 2019
Spanning in top Beltona Topscorer van de regio
24 oktober 2019

SVBC speelt gelijk tegen JVV met 2-2

Op een grouwe zondag speelt SVBC tegen de JVV. JVV was tot zondag de eigenaar van de rode lantaarn in de 5e klasse E. Met een puntenaantal van 0 punten stond het op basis van het doelsaldo op de 13e plaats. SVBC, dat in de voorbereiding nog hoge ogen wist te gooien door de goede resultaten, wist op speeldag 1 EEC te verslaan met 4-2. Na de winst op EEC wist SVBC geen enkel punt meer te pakken. Beide ploegen wilden dus graag deze wedstrijd winnend afsluiten.

SVBC begon net zoals de voorgaande wedstrijden veel te slap aan de wedstrijd. JVV creëerde dan ook de eerste kans van de wedstrijd. De bal werd laag en strak voor het doel van reserve keeper Gerard Holscher gegeven en bij de tweede paal stond een aanvaller van JVV helemaal vrij. Iedereen op het sportpark in Barger-Compascuum dacht dat JVV op voorsprong zou komen. Echter bleek dat niet zo te zijn. Hij bezweek onder de druk en schoof de bal aan de verkeerde kant van de doelpaal. Nog steeds was het 0-0.

JVV liet SVBC veel aan de bal en dat balbezit leverde ook kansjes op. In de 42e minuut kreeg rechtsback Joris Lingenaar de bal en hij zag Hidde Beekman vrij staan in het 16 meter gebied. Jingenaar gaf de bal voor het doel en Beekman kopte de bal prachtig tegendraads over  keeper Jaron Dam. 1-0 voor SVBC.

En met nog 3 minuten op de klok dachten veel toeschouwers dat dit ook de ruststand zou zijn. Dat was echter niet zo. Want in de laatste seconden van de eerste helft kreeg Jeroen Alting de bal en schoot venijnig achter keeper Holscher. 1-1.

In de 2e helft bleef SVBC weer slordig voetballen. In de 56e minuut werd een aanvaller van JVV weg gestoken, de bal was te hard en keeper Holscher kwam ver uit het doel en schoot de bal voor de voeten van de aanvaller weg. De bal leek goed verwerkt te worden maar middenvelder Mike van Vliet kreeg de bal in de voeten en hij bleef koel en schoot JVV op voorsprong. 1-2. Nu moest SVBC uit een ander vaatje gaan tappen om nog een resultaat te behalen op deze zondag.

Je zag dat JVV de voorsprong wilde behouden, er waren veel aanleidingen voor JVV om het even rustig aan te doen bij een bal die buiten de lijnen was. 

JVV ging feller voetballen. 5 minuten na de goal werd Jorn Ahlers, aanvaller van SVBC, hard en gemeen onderuit geschoffeld. Scheidsrechter Hessler besloot het bij een waarschuwing te laten. Veel toeschouwers hadden toch liever een gele prent voor deze gemene overtreding gezien. Ahlers was niet in staat om verder te spelen en werd vervangen door Mathijs Schepers. Ook werd verdediger Joris Lingenaar van het veld gehaald. Hij had  last van zijn hamstring en werd vervangen door Xander Robben. Niet veel later werd ook de laatste wissel mogelijk gebruikt door Geert Katoen. Aanvoerder Kevin Geerts werd gewisseld door Twan Sijbom. In de 76e minuut kreeg invaller Schepers de bal in de diepte aangespeeld en kon zo alleen door lopen op keeper Dam. Helaas bezweek Schepers ook onder de druk en schoot op Dam. 

SVBC had kansen genoeg om de gelijkmaker te maken maar het was een kwestie van geluk. Een vrije bal van Stan Bijl belande tegen de lat. Hidde Beekman die van 7 meter tegen een in glijdende verdediger aan schiet. Gelukkig konden de spelers en supporters van SVBC nog wel een keer juichen. Want scheidsrechter Hessler trok maar liefst 6 minuten extra tijd bij. In deze 6 minuten werd de bal hoog voorgegeven en Sander van Essen kon de bal achter keeper Dam koppen. 2-2. Er was nog tijd voor SVBC om opzoek te gaan naar de winnende treffer. Maar na 96 minuten precies floot scheidsrechter Hessler voor het laatst in Barger-Compascuum.

Het was wederom niet de wedstrijd van SVBC. Gelukkig is er nog wel een resultaat uit het vuur gesleept. Door dit resultaat staat SVBC nu op een teleurstellende 9e plaats in de competitie. JVV behaald het eerste punt van dit seizoen en is nu niet meer in het bezit van de rode lantaarn. Die is nu in het bezit van Weiteveense Boys.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord