Westerwolde mist op een jaar na zege op sc. Erica

Schoonebeek ongelukkig onderuit bij DSC’65
24 oktober 2019
DSC’65 is thuis Schoonebeek de baas
24 oktober 2019

Westerwolde mist op een jaar na zege op sc. Erica

Het was ongeveer de 93e speelminuut toen Joan Solano vanaf rechts middels een voor Westerwolde kenmerkende vlijmscherpe counter de bal op maat in de zestienmeter legde. Voor de instormende René v.d. Laan was het bijna onmogelijk daarna de bal met links niet in het lege Erica-doel te schuiven. Maar tot ontsteltenis van geheel Westerwolde en zeer zeker van de jonge spits zelf, verdween de bal centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Direct na deze laatste honderd procent kans voor Westerwolde floot scheidsrechter de Vries voor de laatste keer deze middag en zochten beide ploegen de kleedkamers op met een over de gehele wedstrijd gezien terechte remise. Een en ander neemt niet weg dat de strijdbare Westerwolders op basis van de gecreëerde kansen de overwinning mee naar Vlagtwedde hadden kunnen nemen.

De wedstrijd, die wegens het ontbreken van goede belijning niet op het hoofdveld van SC Erica kon worden gespeeld en derhalve op het kunstgrasveld plaatsvond, begon met een iets sterkere thuisploeg. Echter, de verdediging van Westerwolde stond onder leiding van Martin Boer als een huis en ook sluitpost Henk Hebers droeg zijn steentje bij aan het tegenhouden van de kleine scoringskansen voor de ploeg van trainer Erwin Sikkes. Aanvallend liet Westerwolde vooral in het tweede deel van de eerste speelhelft van zich spreken. Een aantal goede afstandschoten misten de nodige precisie en ook aanvoerder Rudolf Riks had het vizier niet op scherp staan bij een reële scoringskans. Helaas moest het spel in dit deel van de wedstrijd regelmatig onderbroken worden voor kleine en iets grotere blessures. Zo moest Henri Boekelo zich in de 30e minuut al laten vervangen door de ook niet geheel okselfrisse Frank Riks. Ook SC Erica moest noodgedwongen al vroeg een wissel toepassen na een op het oog zware blessure van een van hun spelers. Maar misschien was het aantal onderbrekingen ook wel het gevolg van de manier waarop beide ploegen elkaar deze middag met de nodige en prima inzet tegemoet traden. Gescoord werd er in dit eerste bedrijf dus niet en zochten de spelers en leiding van de wedstrijd in een druilerig regentje de thee op.

In de tweede helft van hetzelfde laken een pak. Een technisch iets vaardiger Erica dat met zo af en toe goede aanvallen het doel van Westerwolde zocht, maar ook nu weer een naar hartelust counterend Westerwolde. Een mooi voorbeeld hiervan viel in de 60e minuut te noteren. De deze middag sterk acterende middenvelder Kevin v.d. Laan stuurde broer René over rechts de diepte in, waarna de bal door laatstgenoemde prima, zij het iets te scherp, voor de goal van Erica werd getrokken. Maar voor keeper Gebbeken was de natte bal niet onder controle te krijgen, waarna de mee opgekomen topscorer Joan Solano met een simpele voetbeweging de losgelaten bal in het doel deponeerde: 0 – 1. Voor Erica het sein nog opportunistischer de aanval te zoeken, hetgeen vooralsnog niet tot het gewenste succes leidde. Westerwolde bleef de meeste situaties meester en zocht ook van tijd tot tijd met de nodige dreiging de aanval. Maar in de 85e minuut was een inzet vanaf links door de jonge Pelle de Vries de gehele verdediging van Westerwolde te machtig. Beheerst schoof hij de bal langs doelman Hebers: 1 – 1. Vanaf de aftrap had Westerwolde in de persoon van Joan Solano de kans weer op voorsprong te komen, maar oog in oog met de goalie van Erica miste hij jammerlijk. Nog groter was dus de al beschreven kans van René v.d. Laan in de extra tijd, maar helaas lukte het ook hem niet om tot matchwinnaar te worden gekroond. Scheidsrechter de Vries, die zijn handen vol had om het duel in goede banen te leiden, maar daar naar behoren in slaagde, maakte daarna dus direct een eind aan de wedstrijd. Met een 1 – 1 eindstand en een gele kaart voor Mark Geukes in zijn notitieboekje zocht ook hij de warme douche op.

Van de kant van Westerwolde is het goed om te zien dat de mannen van trainer Lars van Ravenhorst de eerste vier competitiewedstrijden als promovendus op een meer dan goede manier tegenstand bieden aan ploegen die al de klappen van de zweep in de derde klasse (of hoger) kennen. Mochten de inzet en het enthousiasme van de ploeg de komende weken gehandhaafd blijven, dan kunnen er nog meer goede resultaten verwacht worden. Te beginnen hopelijk volgende week zondag op De Barlage in Vlagtwedde, waar Protos dan op bezoek komt.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Rudolf Riks – Henri Boekelo (30e min. Frank Riks) – Martin Boer – Peter Beens – Mark Geukes – Jarno v.d. Laan (70e min. Jeremy Hekman) – Kevin v.d. Laan – Elroy v.d. West – René v.d. Laan – Joan Solano

Scheidsrechter: dhr. J. de Vries

Amusementswaarde: 7,5

Toeschouwers: 130

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord