Ook FC Klazienaveen ruilt shirt met KNVB

Trainen als een prof bij VV Hoogeveen
24 oktober 2019
Samenvatting ZZVV – Hoogeveen zaterdag
27 oktober 2019

Ook FC Klazienaveen ruilt shirt met KNVB


Vrijdag 25 oktober verruilden Simone Kracht en Gea Linnemann, de drijvende krachten achter de kledingcommissie van FC Klazienaveen, een clubshirt voor het speciaal ontworpen shirt van de KNVB. Namens de KNVB werd dit uitgevoerd door Chris Ruepert, ledenraadslid van de KNVB en trainer van JO19-1 bij FC Klazienaveen. Alle shirts uit het Nederlandse amateurvoetbal krijgen een ereplaats op de KNVB Campus in Zeist, het centrale punt van voetballend Nederland. 

130 jaar voetbal
In het seizoen 2019/’20 viert de KNVB dat het georganiseerde amateurvoetbal 130 jaar bestaat. Om het bijzondere jubileum te vieren, wordt dit seizoen een ode aan het amateurshirt gebracht. Speciaal daarvoor is een uniek voetbalshirt ontwikkeld.
De KNVB telt 1,2 miljoen leden, verspreid over bijna 3.000 verenigingen. Samen zorgen zij voor een uniek voetballandschap. Verenigingen met ieder hun eigen geschiedenis, identiteit en tradities. Die elementen komen op vele wijzen tot uiting, maar op één manier in het bijzonder: het voetbalshirt. Het shirt dat we elk weekend vol trots dragen en ons verenigt.  Voor FC Klazienaveen is dat natuurlijk de prachtige zwart met goud-combinatie.

Uniek voetbalshirt
Het patroon op het speciaal ontwikkelde shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen die ook zijn terug te vinden op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen. Op deze manier verenigt de KNVB 130 jaar Nederlands amateurvoetbal in één uniek oranje shirt. Als aandenken aan het feit dat we met elkaar het Nederlandse voetballandschap vormen en kleur geven.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord