Door de ogen van Bertjan Smit: vv Weerdinge – vv CEC

Westerwolde verliest met minimaal verschil van Protos
27 oktober 2019
Hoogeveen pakt koppositie in Hoofdklasse
28 oktober 2019

Door de ogen van Bertjan Smit: vv Weerdinge – vv CEC

Het zal zo’n tiental minuten voor het officiële einde van de wedstrijd zijn geweest toen Weerdinge-clubwatcher Willem van Loenen mij aansprak en vroeg waarom CEC koploper was. Mijn antwoord was even simpel als plausibel, omdat ze de meeste punten hadden. De punten hadden ze nog steeds na deze wedstrijd, maar de koppositie niet meer. Dat leek mij prima. Ook de einduitslag leek mij prima, al liet ik die meer in perspectief dan Willem. Maar goed Willem is Weerdinge minded en droeg dus een geel/zwarte bril. Eindstand 2-1.

Ook in de zesde ronde van de derde klasse C stond er weer een derby op het programma. Wat dat betreft is het een heerlijke klasse. Scheidsrechter Peter Lemmen floot omstreeks 14 uur voor het begin van deze derby en bracht de door Stoomtechniek gesponsorde wedstrijdbal. Weerdinge wou direct indruk maken door het spel naar voren zo snel mogelijk te maken. Nobel, maar net als bij CEC was het daarbij wel van belang dat een pass dan ook aan kwam. Zo speelde Tomas Been van CEC zich prima vrij uit een ingooi, maar zijn vervolgpass op Leon Harms is ruk. Zo ging het veelvuldig in de eerste helft. Een aanval via Been en Harms bracht een voorzet van laatstgenoemde die door spits(!!!) Matthijs Kok richting doel werd gekopt. Keeper Sjoerd Wolters hoefde niet in te grijpen. Een paar minuten later had Wolters geluk aan zijn zijde, omdat Been met links niks kon uitrichten. In de 23e minuut was er nog een schot van Jos Prummel van CEC, maar dat was het voor CEC in de eerste helft. Weerdinge probeerde het, maar om nou te zeggen dat keeper Gerben Springer bibberend in zijn goal stond. Toch had hij het nazien in de 35e minuut. Uit een vrije trap van Sander Meertens kopt aanvoerder Aaron Brinks de bal door waarna Leon Bos afrondde; 1-0. Gezien het wedstrijdbeeld ietwat onverwacht. Tot aan de rust bleef die stand zo. Scheids Lemmen gaf nog wel 3x geel. Allemaal voor commentaar op zijn leiding. Die toch wel tot enige discussies vatbaar was.

In de tweede helft bracht trainer Henri Goeree van CEC direct twee verse krachten. Michel Kingma en Fabian Scherpen kwamen ten faveure van Jos Prummel en Mark van de Berg. Twee aanvallers, dan verwachte je een dadendrang die er voor zou zorgen dat beide aanvallers daadwerkelijk in het spel mee zouden doen. Daar kon ik heel kort over zijn. Die kwam er niet. Zeker niet tot aan de 73e minuut. Na 10 minuten in de tweede helft kregen de bezoekers een vrije trap op zo’n 23 meter van de goal. Kok zou het doen en deed het. In gedachten had hij hem ergens anders geschoten. Uit de directe tegenaanval viel de 2-0. Wederom was Bos de doelpuntenmaker. Dit keer kwam de voorzet van Milos Oluic. In de ogen van Willem had dit waarschijnlijk  de 5-0 geweest, maar dit geheel terzijde. Maar nee, het was nog maar 2-0. Niet dat die stand raar was, want Weerdinge was wat effectiever op het gebied van afronden. Twintig minuten voor tijd kwam er uit een hotsen-klotsen-situatie de bal voor de voeten van Been die via het hoofd van Jurrie Hilgenga overging. Direct daarna was er een mogelijkheid voor Bos, maar Springer redde bekwaam. Dan brak de 73e minuut aan. Weerdinge kreeg een vrije trap. Meertens dacht slim  te zijn door de bal tegen een speler van CEC aan te schieten die tekort op de bal stond. Het ging de compleet andere kant op, want scheids Lemmen liet gewoon doorspelen en Been schoot de 2-1 binnen. Vanuit het niets naar iets? Niets, want Oluic had nog een kansje die hij voorlangs schoot en ook de poging van Hilgenga eindigde voorlangs. Demonstratief voor het spel van CEC was dat Harms in de laatste minuut ook weer eens aan de bal kwam na heel lang niet mee te hebben gedaan. De wisselvallige scheids Lemmen floot na 53 minuten af en zo leed CEC zijn tweede nederlaag op rij: 2-1. Hierdoor zakt de ploeg van 1 naar 4. Dat is één nederlaag meer dan de ploeg van trainer Jordi Nijgh die nu een zevende positie inneemt op de ranglijst. 

Terugrijdend naar huis moest ik nog even denken aan de woorden van Willem. Zou ik dan echt een andere wedstrijd hebben gezien? Dan maar hopen dat de opticiens een mooie aanbieding hebben voor clubwatchers.

LATER.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord