Mariënberg Sterkste in Kloosterderby!

Samenvatting ZZVV – Hoogeveen zaterdag
27 oktober 2019
Teleurstellend gelijkspel sc. Lutten – Avereest
27 oktober 2019

Mariënberg Sterkste in Kloosterderby!

Roodzwart wint verdiend met 4-1 van Kloosterhaar

Enkele minuten na de thee-pauze sloeg bij menig Mariënberg-supporter de schrik even om het roodzwarte hart… Want in de 49e minuut verkleinde Kloosterhaar de achterstand van 2-0 naar 2-1, het zou toch niet….toch niet weer? Toch niet weer hetzelfde scenario als vorig seizoen? Vorig jaar leidde Mariënberg ook met 2-0 en even later zelfs met 3-1 en leek er destijds geen vuiltje aan de lucht maar zegevierde de ploeg van de sympathieke trainer Erik Drenthen alsnog met 4-6 in een regelrecht korfbalduel met dito uitslag. Maar eind goed, al goed.  Het elftal van oefenmeester Niels van ’t Hoog won gewoon met 4-1. Want andermaal scoorden de Westerparkbewoners vier keer, ditmaal kon de ploeg van de gelukkige voorzitter op krukken niet nog een keer de geschiedenis herhalen, ditmaal geen superstunt van Kloosterhaar. Wat ik oe brom! Nu wisten ze alleen via Stan Ravenhorst te scoren, ditmaal bleef de doelpuntenproductie op slechts 1 goal steken. Zo werd Mariënberg na 2 x 45 minuten plus een beetje de meer dan terechte winnaar van de Kloosterderby, editie 2019.

Mariënberg begon welvarend aan de strijd. De bal had amper gerold of André Plaggenmars kopte maar net naast in plaats van tussen de palen. Niet veel later had Plaggenmars wederom de 1-0, nu op zijn rechterpantoffel, maar doelman Thomas Sieben van de bezoekers bracht redding, eveneens met zijn voet, zij het de linker! Hierna werd Plaggenmars gewisseld, hij was even daarvoor in flinke botsing met Sieben gekomen. Een bovenbeenblessure derhalve, hopelijk valt de schade mee. De dadendrang naar de kooi van Sieben bleef wel ongewijzigd. De thuisploeg bleef de druk hoog houden op de zwartwitte defensie van onze gasten. Maar in die fase sprak poortwachter Sieben al zijn keeperskwaliteiten aan en met flink wat succes. Want hij hield vervolgens twee keer Rolf Hofsink knap van scoren af. Echter na precies een half uur voetballen was er voor Sieben ook geen houden meer aan op het snoeiharde schot van jongeling Wesley Willems.

Na weken blessureleed stond de nieuwe groeibriljant van Mariënberg weer aan de aftrap en het was soms een genot om hem te zien voetballen.  Heerlijk….lekker pingelen joh…! Hij zette de succesvolle aanval zelf op aan de linkerkant, het een-tweetje met Ron ten Brinke kreeg een doeltreffend vervolg. Hij schoot de bal onhoudbaar in de winkelhaak. 1-0. Prachtig! Acht minuten later verdubbelde Rolf Hofsink nu wel de score. Hij reageerde attent en vakkundig nadat hij de bal terug had ontvangen middels een scrimmage voor het doel van de Kloosterhaarders. Gek genoeg was Mariënberg na de comfortabele voorsprong het eventjes helemaal kwijt. Ineens verloor de thuisploeg de regie en haalde Mariënberg met meer geluk dan wijsheid zonder tegendoelpunten de rust.

Na rust was de rust in het spel van Mariënberg nog even ver te zoeken. Het resulteerde in de 1-2 van Ravenhorst. Maar gelukkig herpakte de ploeg onder aanvoering van Rolf Hofsink zich razendsnel.In de 54e minuut schoot Rolf de stand weer naar een veilige marge, 3-1. Waarvan Akte! Kevin Bolks gooide een kwartier voor tijd de Kloosterderby definitief in het slot voor Kloosterhaar, hij maakte de beslissende 4-1 en zette Mariënberg op de spreekwoordelijke rozen, schuin afsnijden.

Na dik 90 minuten floot de pas 21-jarige maar uitstekend leidende scheidsrechter Mick Landman uit Hengelo voor het laatst op zijn fluit. Door de overwinning  stijgt Mariënberg naar een gedeelde zesde plaats die wij vooralsnog met drie andere teams moeten delen. Volgende week het kanaal over naar de Wieke. In Westerhaar zal Voorwaarts onze gastheer zijn. Deze zege geeft de burger moed en de heren voetballers genoeg zelfvertrouwen.
Alles lijkt aanwezig voor weer een mooie pot voetbal zoals wij de laatste jaren gewend zijn in de duels tussen Sempre Avanti en het Roodzwarte Hart!

(AD)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord