Teleurstellend gelijkspel sc. Lutten – Avereest

Mariënberg Sterkste in Kloosterderby!
27 oktober 2019
Westerwolde verliest met minimaal verschil van Protos
27 oktober 2019

Teleurstellend gelijkspel sc. Lutten – Avereest

In de zesde ronde van de competitie speelde SC Lutten de thuiswedstrijd tegen Avereest. De zwartwitten hebben tot nu toe alleen hun meerdere moeten erkennen in Achilles 1894, maar omdat ook al twee keer gelijk werd gespeeld, zou een overwinning deze middag zeer welkom zijn.

Het is er niet van gekomen. In een zeer pover duel lukte het de formatie van Jaap Scholing niet om te scoren. Een enkele keer was het gewoon pech dat de bal er niet in wilde – zo schoot Ronald Kosse in de eerste helft in vrije positie tegen medespeler Nick Lamberink op; helaas voor Ronald en SC Lutten stond Nick vlak voor het doel van de tegenstander, en verhinderde zo een bijna zeker doelpunt. Soms lag het aan de keeper van Avereest, die deed waarvoor hij was aangenomen, namelijk ballen tegenhouden. Dat ondervond onder andere Nick Weekamp, die zijn inzet op aangeven van Fons Veltink gestuit zag worden door de doelman.

Maar vaker lag het aan de Luttenaren zelf, die enkele opgelegde kansen verprutsten. In de eerste helft had de thuisploeg al afstand kunnen en moeten nemen. SC Lutten was duidelijk de betere ploeg – Avereest liet zich in aanvallend opzicht nauwelijks zien, behalve  één keer vlak na de rust, maar toen kon keeper Lars Mulder de kleine hoek makkelijk verdedigen. SC Lutten probeerde zowel in het overvolle centrum een opening te creëren, als ook via de flanken – waar veel ruimte lag – maar die voorzetten vormden nauwelijks een gevaar voor de verdediging van de gasten. En de vele foutieve passes waren ook niet bepaald bevorderlijk voor het aanvalsspel. Toch lukte het een enkele keer: de mooiste aanval aan Lutter kant deed zich voor in de tweede helft. Een een-tweetje tussen Ewoud Altena en Nick Lamberink zette de achterhoede van Avereest op het verkeerde been. Vrij inschieten voor Ewoud, zou je denken. Maar hij mikte de bal naast het doel. Zo waren er nog wel meer hele en halve mogelijkheden in dit rommelige duel, maar tot frustratie van spelers en het thuispubliek bleef de nul op het scorebord. Beide teams kregen tegen het eind van de wedstrijd nog een kans om uit te halen, maar hadden geen succes. En daarom eindigde deze ontmoeting zoals het begonnen was: 0-0.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord