Hoogeveen vertrekt met volle buit uit Zuidwolde

Hoogeveen pakt koppositie in Hoofdklasse
28 oktober 2019
EMMS en Drachten in vermakelijk duel naar gelijkspel
28 oktober 2019

Hoogeveen vertrekt met volle buit uit Zuidwolde

ZUIDWOLDE – ZZVV heeft een vierde nederlaag op rij geleden. Het was tevens de derde wedstrijd op rij dat er niet werd gescoord. Aan de kansen lag het zaterdag niet, die verhoudingen waren redelijk in evenwicht. Aan het einde van de middag stond er echter wel een 0-3 stand op het scorebord. Hoogeveen blijft door de zege aanhaken bij de top in 3D. Voor ZZVV is het momenteel meer naar beneden kijken op de ranglijst.

Al snel lag de bal in het net op sportpark Woltingeslag. Na zeven minuten spelen gaf scheidsrechter Bulthuis een strafschop aan Hoogeveen omdat hij een overtreding zag in de sliding van Jarno van den Boomen. Het buitenkansje werd benut door Danny Kuiper die de bal zuiver in de hoek plaatste. ZZVV liet de kopjes niet hangen en voetbalde in korte tijd drie goede kansen bij elkaar. Eerst redde doelman Edwin Santing prachtig op een vrije bal van Joël Huiskes, werd een inzet van Xander Adema van dichtbij gekraakt en ook een kopbal van Jovanni van Dijk kreeg niet de juiste richting mee om de stand weer gelijk te trekken.

Groot was de teleurstelling dan ook aan de kant van ZZVV toen Hoogeveen halverwege de eerste helft heel gemakkelijk door het centrum sneed. Een inspeelpass van verdediger Dylan Bezuyen werd goed verlengd waarna de doorgelopen Bezuyen in de afronding koel bleef en Verburg verschalkte. De grootste kans die nog volgde in de eerste helft was ook voor ZZVV maar Santing had wederom een fantastische redding in petto, ditmaal op een inzet met hoofd van Huiskes.

De eerste twee momenten van de tweede helft waren typerend voor hoe de wedstrijd zich zou voltrekken. Een vrije trap van Huiskes kwam via de paal weer terug het veld in en Nick Vredenborg kreeg na twaalf minuten spelen zijn tweede gele kaart waardoor de thuisploeg door moest met een mannetje minder. Toen Jesse de Haas vier minuten na de rode kaart ook nog een vrije bal de kruising in joeg was het helemaal gedaan met de ambities van de thuisploeg. Hoogeveen voetbalde de wedstrijd vrij simpel uit en had de score misschien nog wel moeten uitbreiden. De grootste kans daarvoor kreeg het in de persoon van Marcel Linthorst maar hij kreeg de bal niet meer langs Verburg.

Opstelling ZZVV: Verburg; Ekkel, Mulder, Vos (57. Capellen), Van den Boomen; Adema (58. Leerdam), Huiskes, Vredenborg; Otten (70. Bosscher), Van Dijk, Bos

Opstelling Hoogeveen: E. Santing; Djababoe (60. Wolters), J. de Haas, Vreeling, Bezuyen, R. de Haas; Lunenborg, Linthorst, Eising (60. M. Santing); Schonewille, Kuiper (60. Mol).

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord