SC Angelslo thuis te sterk voor Nieuw Balinge

EMMS en Drachten in vermakelijk duel naar gelijkspel
28 oktober 2019
Schoonebeek weggecounterd door Bargeres
28 oktober 2019

SC Angelslo thuis te sterk voor Nieuw Balinge

In het begin van de wedstrijd leek het er niet op dat het een vrij eenvoudige overwinning zou worden voor de ploeg van Trainer Steenhuis. Nieuw Balinge begint sterk en krijgt in de 5e minuut al kans om de wedstrijd te openen maar spits Roy ten Cate raakt de lat. SC Angelslo is gewaarschuwd en in de 9e minuut is het Dennis Tump die zijn schot net voorlangs ziet gaan. Nieuw Balinge speelt zoals verwacht lange ballen naar voren maar SC Angelslo staat compact en verdedigd prima. In de 22e minuut is het raak als Abe de Jong de bal bij de 2e paal goed inkopt vanuit een corner. Nieuw Balinge heeft het moeilijk nu als het tempo omhoog gaat en Angelslo beter gaat spelen. In de 36e krijgt Emiel de Vries zijn 1e kans om de score te verdubbelen maar zijn inzet wordt nog van de lijn gehaald. Vlak voor rust is het wel raak voor SC Angelslo als Ali Arslan de bal tussen de verdediging doorsteekt en dezelfde Emiel de Vries de bal onder keeper Kalsbeek doorschuift en de 2-0 aantekent. Na de rust is SC Angelslo wat onrustig en heeft veel onnodig balverlies en laat Nieuw Balinge weer een beetje in de wedstrijd komen. Beide ploegen spelen niet goed in de 2e helft maar wel met passie en er wordt voor elke meter gestreden. In de 65e minuut wordt de wedstrijd beslist door Sander Nijstad als hij alleen op keeper Kalsbeek afkomt en rustig de 3-0 binnenschuift.  Nieuw Balinge scoort in de 90e minuut nog de 3-1 als vanuit een voorzet Jary Jager prachtig binnenkopt. Geen beste wedstrijd van beide kanten maar belangrijke punten voor SC Angelslo die de weg naar boven weer is ingeslagen. Volgende week speelt SC Angelslo de uitwedstrijd bij streekgenoot S.V.B.O.

                                                                                               Wietze de Jong.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord