Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – vv Raptim

EMMS verliest in Beilen
4 november 2019
Spanning neemt toe in Beltona Topscorer van de regio
4 november 2019

Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – vv Raptim

Vorig seizoen werd deze wedstrijd iets eerder in het seizoen gespeel onder indian summer-achtige temperaturen destijds. Toen eindigde de wedstrijd in 0-2. Nu iets meer dan een jaar later werd het 2-1. Vorig seizoen betekende het verlies toen de bezetting van de laatste plaats. Nu betekende de overwinning een tweede plaats op de ranglijst. Boven hun stand levend betekent dat, maar dat zal een ieder een zorg zijn. Deze punten zijn binnen. Voor Raptim was het de eerste verliespartij van dit seizoen en een kleine pas op de plaats. 

De wedstrijd begon voor Marnix Leferink letterlijk en figuurlijk met een klotenbal. De wedstrijd was er eentje van op en neer en heen weer waarbij de ploeg van trainer Jan Wielink iets dichter bij een doelpunt kwamen dan die van Henri Goeree. Niet dat het nou kansen regende, maar de paal voorkwam vlak voor rust een achterstand. Nieuwbakken vader Gerben Springer kon er alleen maar naar kijken. Zoals hij dat ook al had gedaan na zo’n 12 minuten toen Tim Nikken in de fout ging door een bal die rijp was om over de zijlijn te schieten breed wilde spelen. De verspeelde bal kwam terecht bij Wouter van Dunem. Die schoot en zag, net zoals Springer, dat de bal de lat toucheerde. Voetballend hield het niet over terwijl CEC toch ruimte genoeg kreeg, want Patrick Vos zorgde er voor dat het veld wel heel erg lang bleef. Geprofiteerd werd er dus niet. Pogingen waren er van Tomas Been en Michel Kingma, maar alleen moest keeper Sander Bunskoek maar één keer echt handelend optreden. Zijn collega Springer aan CEC-zijde verprutste vlak voor rust nog een keer de bal, maar had (baby)geluk aan zijn zijde. De rust werd bereikt op 0-0.

Vlak voor het begin van de tweede helft werd er afscheid genomen van Ruud de Groot. Iets waarvan ik dacht dat je dat ook voor de wedstrijd had kunnen doen, maar dit geheel terzijde. Vrijwel vanaf het begin van de tweede helft zakte CEC ver terug en liet dus de bal aan Raptim. Blijkbaar wou men vanuit de omschakeling toeslaan. Dat deden ze na 7 minuten spelen in een voorzichtige poging. Uit de voorzet van Fabian Scherpen schampte Kingma de bal. Bunskoek was kansloos, maar hoefde de bal niet uit het net te halen. Dat moest hij wel twee minuten later doen. Over links kwam Mark van de Berg goed door en bediende Kingma op maat; 1-0. Vlak daarna was er nog een schot met links van Jordy Eggengoor die Bunskoek verwerkte. Kay Ambergen had een F-jes moment door een verkeerde ingooi waarop hij nogal verbolgen reageerde richting scheidsrechter Ferry Hooge. Tja, wie gooide er nu verkeerd in. In de 63e minuut is Raptim dicht bij de gelijkmaker. Laurens Meppelink werd prima aangespeeld in de zestien en kon ook afdrukken. Helaas voor hem en iedereen die Raptim een warm hart toedroeg verdween de bal via de lat over de goal in plaats van er in. Een kwartiertje voor tijd wisselde Wielink twee keer, waarbij de naast mij staande supporters ietwat verbaasd waren dat daar van Dunem niet bij zat. Die was volgens hun rijp voor een wissel, ook gezien zijn opbouwactie op zijn eigen achterlijn. Wouter zal wel een liefhebber zijn. Dat was bij een stand van 2-0. De eveneens ingevallen Jos Prummel gaf vanaf rechts de bal voor en die werd door iedereen gemist. Behalve door de bij de tweede paal staande Kingma. Volgens de op die lijn staande CEC-supporters was het buitenspel. Grensrechter Cor Hogenberg vlagde niet dus goal. Dit was dertien minuten voor tijd. Gezien het spelbeeld zou je denken dat het toen al gespeeld was. Niet dus, want in de 81e minuut kreeg Raptim een strafschop doordat Meppelink op de achterlijn in zijn buik werd geraakt en Hooge na lang twijfelen de bal op de stip legde. Arnoud ter Bruggen liet dit kansje niet liggen; 2-1. Nog een kleine tien minuten hadden de bezoekers om gelijk te maken. Dat zat er niet in, getuige ook de vrije trap die van Dunem in zou brengen in de zestien. Het laatste wapenfeit kwam nog van Been, maar Bunskoek redde. Na 48 minuten en 46 seconden vond Hooge het genoeg en blies af. Voor CEC een overwinning na twee nederlagen en dus een tweede plaats op de ranglijst. Raptim staat op plek 5 met één wedstrijd minder zodat er nog perspectief is.

Volgende week weer verder met voor beide ploegen een thuiswedstrijd. 

LATER.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord