DSC’65 en VIOS delen de punten in streekderby

Schoonebeek de betere in Gasselternijveen
4 november 2019
Blessuretijd wederom geen vriend van ZZVV
4 november 2019

DSC’65 en VIOS delen de punten in streekderby

DALERVEEN – De streekderby tussen DSC’65 en VIOS is zondag geëindigd zoals hij begon. Op de puntendeling was weinig aan te merken, al zal vooral de thuisploeg balen dat een aantal fraaie mogelijkheden onbenut bleven. Ook het publiek had in de spannende wedstrijd wel een paar doelpunten verdiend.

Zover kwam het niet. Beide doelmannen hielden het net negentig minuten lang schoon. Het was zeker niet zo dat zij niets te doen hadden. Vooral de doelman van VIOS moest een aantal keren handelend optreden. Al na vijf minuten werd hij geklopt door een schot van Thijs Meppelink, maar de inzet trof de deklat. De ploegen maakten er een schaakspel van op het door de regen zwaar geworden veld. Vaak worden aanvallers en doelpuntenmakers tot uitblinkers gekroond, zondag viel die eer te beurt aan de beide defensies.

En als een ploeg daar dan doorheen wist te breken, zoals DSC’65 in de eerste helft opnieuw via een fraaie actie van Thijs Meppelink, dan was het vizier net niet scherp genoeg. Zo wist Meppelink na de lat ook hard de paal te raken. En even later kopte Stijn Keen na een prachtige pass van Lars Meppelink voorlangs. Hoewel VIOS zeker niet onaardig speelde, bleven grote kansen voor de ploeg uit Oosterhesselen uit in de eerste helft. Eén keer wist de alerte doelman Dennis Schiphorst Haalweide een bal voor de voeten van een inkomende aanvaller weg te plukken.

In de tweede helft bleef het spelbeeld gelijk. Een op en neer golvend spel, waarbij vooral op het middenveld veel meters werden gemaakt. Wel werd het duel naarmate de klok richting de negentig minuten tikte rommeliger. En dat leverde een voor het publiek aardige slotfase op, waarbij beide ploegen goede kansen kregen op de overwinning. Zo werd een schot van opnieuw Thijs Meppelink ternauwernood geblokt en wist Justin Meppelink aan de andere kant met een goed blok een kans voor VIOS te verijdelen. De beide doelmannen toonden hun klasse nadat ze een ietwat ongelukkig carembolerende kopbal van een medespeler over het doel wisten te tikken.

In de slotfase wist Dennis Schiphorst Haalweide daarnaast nog een vrije kopkans voor VIOS onschadelijk te maken. In de blessuretijd leek de zege dan toch nog in Dalerveen te blijven. Lars Meppelink wist voorbij de doelman te geraken en zocht vanuit een lastige positie de verre hoek. Hij vond echter de binnenkant van de paal, waarna de bal uit een scrimmage weggewerkt werd en de bediener van het scorebord in Dalerveen definitief een vrije middag beleefde.

Volgende week gaat DSC’65 op bezoek bij EHS’85. VIOS gaat op bezoek bij Titan.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord